Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Ursus C330 - po włączeniu kluczyka światła nikną

salomon951 24 Paź 2015 20:30 840 8
  • #1 24 Paź 2015 20:30
    salomon951
    Poziom 4  

    Witam już sam nie wiem co robić kupiłem niedawno ciągnik ursus c 330 i normalnie chodził palił kręcił. Po ostatnim odpaleniu i zgaszeniu zdechł. Po włożeniu kluczyka do stacyjki świecą się kontrolki ładowania i oleju ale już po załączeniu świateł kontrolki ledwo się żarzą. Bez świateł jest podobnie bo jak chcę go zapalić to raz nie ma nawet kontrolki podgrzewania świecy a jak jest to słychać tylko cykanie przy rozruszniku i nie ma siły przekręcić. Akumulator nowy nie jest ale na mierniku pokazuje mi 12.3 V . Ciągnik po prostu stał palił a teraz nic zero. Z dnia na dzień. Czy to jest wina rozrusznika? znaczy dokonał żywota czy do wymiany są tylko tulejki ?? Szczotki patrzyłem są dobre. Proszę o pomoc :cry: :cry:

  • #2 24 Paź 2015 20:38
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Mi to wygląda na padnięty akumulator. Skoro po włączeniu świateł reszta gaśnie, to znaczy że nie ma prądu. Podłącz woltomierz do akumulatora i patrz, do ilu spada napięcie podczas włączania kolejnych odbiorników.
    Szukaj też luźnych połączeń. Może to tylko luźna instalacja...

  • #3 24 Paź 2015 20:43
    hazet
    Poziom 26  

    Stan klem sprawdzałeś? Może dobrze nie kontaktują.

  • #4 24 Paź 2015 20:47
    salomon951
    Poziom 4  

    Czy akumulator może paść z dnia na dzień? Klemy mają dobry styk, napięcie spada wolno, a instalacja jest sztywna, wszystko podpięte.

  • #5 24 Paź 2015 20:54
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Może. Sprawdzałeś, czy masz właściwe ładowanie?

  • #6 24 Paź 2015 20:59
    salomon951
    Poziom 4  

    ładowanie koło 13

  • #7 24 Paź 2015 20:59
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Mało. Podłącz inny akumulator i będziesz wiedział, gdzie problem.

  • #8 24 Paź 2015 21:03
    salomon951
    Poziom 4  

    chwilowo nie mam innego , a jakie powinni być ?

  • Pomocny post
    #9 25 Paź 2015 18:13
    jasiek1122
    Poziom 20  

    Ładowanie w granicy 14-14,5 V można uznać ,że jest OK.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME