Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Delonghi Ecam25.452S - komunikat obwód pusty napełnić obwód

arturf1 25 Oct 2015 16:01 32229 5
    arturf1
    Level 2  
    Witam , od pewnego czasu expres nie podawał mleka i pojawił się komunikat aby przeprowadzić odkamienianie ,podczas odkamieniania uszkodziła się rurka doprowadzająca do parę i wodę do sprzęgła spieniacza . Po wymianie rurki udało się przeprowadzić kompletne odkamienianie ,ale dalej ekspres nie podawał mleka .wymieniłem na nowe całe sprzęgło spieniacza po czym ekspres ożył.
    Niestety po zrobieniu kilkunastu kaw problem pojawił się ponownie ,wciąż wyświetla się komunikat "obwód pusty , napełnić obwód " Proszę o poradę .
    Pozdrawiam Artur
    bishop83
    Level 2  
    Witam,
    Udalo sie moze naprawic problem??
    Mam identyczny w moim delonghi primadonna S.
    Pozdrawiam
    arturf1
    Level 2  
    No powiem szczerze że odpuściłem sobie, leży ekspres gdzieś w szafie, nie mam na niego już ochoty nawet patrzeć, tyle kasy a takie siano szkoda gadać
    BRum
    Level 21  
    Należy podejrzewać przepływomierz,brak impulsów ,uszkodzony czujnik Halla,zanieczyszczony wirniczek.Rozebrać i zaglądnąć
    bishop83
    Level 2  
    Witam ponownie,
    Mi sie udalo naprawic problem, zadzwonilem do serwisu firmy delonghi, umowilem sie na wizyte i problem zostal rozwiazany jeszcze w ten sam dzien.
    Zostaly wymienione jakies rorki i pompka. Koszt naprawy to 280zl.
    Pozdrawiam
    arturf1
    Level 2  
    zamykam temat, wymiana dwóch elektrozaworów na nowe i po temacie
    Pozdrawiam zainteresowanych tym problememhttps://www.elektroda.pl/rtvforum/posting.php?mode=reply&t=3106231#