Witam. Mam problem, posiadam auto seat toledo silnik 1.6 16V BCB. Problem się zaczął kiedy dojeżdzając do skrzyżowania, zapaliły się kontrolki EPC i Check Engine, totalnie zaczeły falować obroty na biegu jałowym,spadły obroty podczas hamowania i zgasł silnik.Narobił mi stresa, nie mogłem odpalić, po 3 próbe załapał i jakoś odjechałem ze skrzyżowania. Po podłączeniu do komputera vag 4.9 wyskoczył błąd:
17550 Obliczenie mocy - wartość za mała
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
Co może być przyczyną? Mój mechanik wyjechał na 2 tyg. a obecnie przebywam zagranicą. Wymiana czujnika MAP na kolektorze ssącym? Przepustnica czyszczenie?
Obecnie mam włączone kontrolki w samochodzie, po skasowaniu błędu pojeżdzę tak z 2,3 dni i znowu się zapalają problem wraca. Na zimny silniku obroty ok, po nagrzaniu zaczyna się problem.
17550 Obliczenie mocy - wartość za mała
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
Co może być przyczyną? Mój mechanik wyjechał na 2 tyg. a obecnie przebywam zagranicą. Wymiana czujnika MAP na kolektorze ssącym? Przepustnica czyszczenie?
Obecnie mam włączone kontrolki w samochodzie, po skasowaniu błędu pojeżdzę tak z 2,3 dni i znowu się zapalają problem wraca. Na zimny silniku obroty ok, po nagrzaniu zaczyna się problem.