Problem z wagą paletową do 3000kg produkcji KPZ Wageen. Po włączeniu wagi wyświetla błąd E5, którego nie mogłem nigdzie odnaleźć. Odnalazłem na Elektrodzie instrukcje serwisowe do tego miernika jednak przy przejściu do funkcji F1 wyświetla błąd E7 (działki poniżej 240000). Mimo że przechodzi do końca to przy F0 nie da się skalibrować. W F7 również nie ma żadnego odczytu z działek wewnętrznych. Pomost wagi podłaczyłem do miernika PUE C/41 produkcji Radwag i w odczycie Aid jest 616 działek wewnętrznych z pomostu. Na bokach waży poprawnie.
Na przewodach zasilających czujnika jest 5V, a na sygnałowych na pustym pomoście 0,2mV i wzrasta o około 0,25mV przy każdym 100kg. Więc teoretycznie różnica w sygnale jest około 7,5mV pomiędzy pustą szalką a 3000kg.
Wiecie może na której nóżce procesora powinien być sygnał i jaką powinien mieć wartosć? Ułatwi mi to na pewno szukanie.
Na przewodach zasilających czujnika jest 5V, a na sygnałowych na pustym pomoście 0,2mV i wzrasta o około 0,25mV przy każdym 100kg. Więc teoretycznie różnica w sygnale jest około 7,5mV pomiędzy pustą szalką a 3000kg.
Wiecie może na której nóżce procesora powinien być sygnał i jaką powinien mieć wartosć? Ułatwi mi to na pewno szukanie.