Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

SAMSUNG UE32J5600 - czy dobry?

jacek0503 30 Oct 2015 18:36 3342 26
    jacek0503
    Level 21  
    Witam serdecznie. Chciałbym kupić tv 32 calowy z "pełnym wypasem".Tzn. funkcje smart i nagrywanie na pendriva. Ogólnie mam mały pokoik i tv służyć będzie do oglądania szeroko pojętej tv. Od czasu do czasu dvd. I może kiedyś będzie jakaś konsola. Bardzo podoba mi się ten model -SAMSUNG UE32J5600 . proszę szanownych kolegów o rade - czy jest to dobry model a jak nie to proszę o doradzenie jakie brać pod uwagę. Dziękuje i pozdrawiam. J.
    Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? - niewielki pokoj
    2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora?- 2m
    3. Ile osób zasiada przed telewizorem? - 1,2
    4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu?- wprost
    5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? - stać
    6. Jak słońce świeci w pokoju? - tak
    7. Jaki masz obecnie telewizor?- brak
    8. Co chcemy aby telewizor posiadał? - smart tv, nagrywanie usb
    9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? - kablówka
    10 .Jakie urządzenia? - dvd, konsola
    11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? -2-3 godz
    12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą?- obojętnie
    13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej?- wszystkie
    14. Czy zamierzasz serfować po internecie?- tak
    15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? - zadko
    16. Preferencje co do marki? - Samsung,obojetnie
    17. Preferencje co do wielkości? - 32 cale
    18. Co Cię denerwuje w telewizorach?- nic
    19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? - wieczorem
    20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? - 1500 zl
    21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne- niekoniecznie
    Anonymous
    Level 1  
    jacek0503
    Level 21  
    Właśnie o to mi chodziło. Jeżeli mogę poproszę kolegę o więcej szczegółów na temat tego Philipsa - tez o nim myślałem. Czytałem kolegi posty i wiem ze jest kolega specjalista. Co przemawia na korzyść Philipsa? Pozdrawiam i dziękuje. J
    Anonymous
    Level 1  
    jacek0503
    Level 21  
    Troszeczkę patrzyłem na parametry techniczne Samsunga i Philipsa. Mi się osobiście z wyglądu lepiej podoba Samsung ale to tylko wygląd. Znam Androida i umiem się nim posługiwać. Czytałem w specyfikacji Samsunga ze ma procesor 4 rdzeniowy. A co kolega powie na " Częstotliwość wyświetlania obrazu 400 Hz"? Czy to ważny czynnik? Tak ma Samsung. Jak ze scenami dynamicznymi- smużenie? Czy Philips ma nagrywanie na usb? Na tym mi zależy.
    Anonymous
    Level 1  
    jacek0503
    Level 21  
    Rozumiem. Zastanawiam się dalej. A Philips jaka ma matryce? Nigdzie nie mogę znaleźć danych.
    Anonymous
    Level 1  
    jacek0503
    Level 21  
    Philips 32 PFH 5500
    Anonymous
    Level 1  
    jacek0503
    Level 21  
    Hmmm. Zależałoby mi na 100 HZ. Wiem jak sprawdzić matryce w Samsungu. Może to nie ta połka cenowa?
    zmyslonyy
    Level 27  
    Philips z androidem to kiszka z groszkiem. Niestabilnie pracuje i się wiesza. Ludzie oddają te telewizory bo się nie da oglądać, a @LOCOLOCO i @Mariano11 z uporem osła go dalej reklamuje. Zupełnie inna sprawa, że to jedna i ta sama osoba z dwoma nickami więc można odnieść wrażenie, że jest do tego schizofrenikiem jeśli sam ze sobą prowadzi dyskusje w tematach TV.

Moderated By Pablo1964:

3.1.9. Nie obrażaj drugiej strony dyskusji. Uszanuj odmienne zdanie oraz inne opinie na forum. Ostrzeżenie.

jacek0503
    Level 21  
    Kolego spokojnie - nie piszemy takich postów. Dziękuje za opinie. Proszę o obiektywizm i nie obrażanie się nawzajem. Zastanawiam się nad tv ale z tego co widzę w tej cenie są odbiorniki bardzo podobne. Kwestia obrazu to kwestia gustu. Jeden lubi tak inny inaczej. Chodzi mi o to aby jak najwięcej się dowiedzieć aby wybrać świadomie. Choć zdaje sobie spraw ze przy tych pieniądzach nie mogę się spodziewać cudu.
    jacek0503
    Level 21  
    Poczytałem i troszkę mi szczeka opadła. Chyle czoła. Ale cóż i tacy ludzie się zdarzają. Troszkę mnie zaniepokoiło to wciskanie wszędzie Philipsa. A teraz już wiem. Ale już zapomnijmy o tym. A co szanowny kolega myśli o tym Samsungu UE32J5600 ?
    zmyslonyy
    Level 27  
    @jacek0503 ja nie polecam żadnych TV bo ja preferuje praktycznie tylko SONY...
    Jako niezbyt obiektywny staram się nie wypowiadać w tym względzie bo osobiście jestem byłym zrażonym użytkownikiem w ogóle firmy Samsung i póki co nic bym tej firmy nie kupił, a magia Hz, podświetlania itp do mnie nie przemawia choćby z tego powodu, że są to subtelności a ja i tak TV oglądam sporadycznie.
    jacek0503
    Level 21  
    Dziękuje za szczerość. To duży plus dla Kolegi. Powiem tak - kiedyś w erze kineskopów "tylko sony" taka miałem zasadę. Potem sony lcd ale jak zobaczyłem obraz z Samsunga - szczeka do kolan. Potem już tylko Samsung mimo iż tez powinienem się zrazić gdyż kupiłem nowy i drogi model i po 2,5 roku eksploatacji padł. Ale i tak kupiłem nowy Samsung. Dziękuje i pozdrawiam. J
    zmyslonyy
    Level 27  
    Widziałem w sklepach włączonego Sony i Samsunga i dla mnie Samsungi mają na wystawach nienaturalnie ustawione parametry pracy.
    Sony dalej ma jedne z lepszych TV...czy najlepsze? Ja uważam, że tak...ale nie polecam...bo jestem nieobiektywny.
    Sprawdź jak się grzeje obudowa Samsunga a jak Sony...jako ciekawostkę.
    jacek0503
    Level 21  
    Kwestia ustawień to już indywidualna sprawa. Poza tym uważam iż technologia tak poszła do przodu ze naprawdę trzeba być bardzo uważnym aby dostrzec różnice. Po prostu chciałbym kupić jak najlepiej jak najtaniej i to wszystko.
    Anonymous
    Level 1  
    zmyslonyy
    Level 27  
    @LOCOLOCO w sieci wszędzie są praktycznie negatywne opinie na temat Philipsa, a Ty jako jedyny je wychwalasz pod niebiosa. W sieci mam na myśli specjalistyczne fora.
    W innym wątku się przynajmniej nie kryjesz, że je zwyczajnie sprzedajesz i oferujesz promocyjne ceny na nie....bo jakby były tak dobre to by się same sprzedawały bez krypto reklamy.

Gdzieś w kwietniu znajomej kupowałem Sony KDL-50W829B i muszę Cie zmartwić...nie grzeje się. Widać drań zimnokrwisty jest...ale ja jestem zadowolony a moja znajoma jeszcze bardziej.
    Anonymous
    Level 1  
    zmyslonyy
    Level 27  
    @LOCOLOCO więc postaraj mi się wytłumaczyć jak model Sony KDL-50W829B nie grzeje się, a inne LCD często są tak gorące, że prawie ich dotknąć nie można bo parzą? Wszystkie się grzeją tylko niektóre się wyjątkowo mocno grzeją...a to też nie wróży niczego dobrego.

A jak byś nie wiedział to wszelkie grzanie się i wysoka temperatura jest niestety ale zmorą wszelkich urządzeń w tym również TV.
    Już przeglądałem te Twoje testy i byś się dalej nie kompromitował...bo nawet film na youtube powstał dla Ciebie przez użytkowników z innego forum tematycznego.
    Anonymous
    Level 1  
    zmyslonyy
    Level 27  
    Chcesz mi wmówić, że mam schizy? i moja kobieta również? Dotykam go i jest ledwo ciepły...a gdy sprzedawca mi na to zwrócił uwagę w jednym ze sklepów to tylko SONY był taki. Wszystkie inne się grzały na potęgę.
    Wyższa temperatura to szybsze zużycie w ogóle...i ciepło się nie usuwa, a tworzy się odpowiedni obieg powietrza aby chłodzić elementy a nie magazynować ciepło. Przegrzewanie się elektroniki to krótsza żywotność elektroniki. Kondesatory będą padać jak kawki po witaminach.
    Anonymous
    Level 1  
    jacek0503
    Level 21  
    Kupiłem Samsung 32UJ5600. Dziękuje wszystkim za rady. Pozdrawiam