Kolego nie doczytałeś moich postów. Ja nie rozmawiałem z przedstawicielem handlowym ale z szefem SERWISU. Oni nie handlują agregatami. Do tego mają przedstawicieli handlowych i sklepy internetowe, takie jak KlimaSklep czy Megaobrabiarki. Ale serwis jest w Warszawie. Jaki serwis się pytam? Nie mają oscyloskopu? We wszystkich opisach pieprzą o niemieckiej myśli technicznej i nadzorze nad produkcją niemieckich inżynierów, a ciekawi mnie czy ci niemieccy inżynierowie nadzorują również produkcję agregatów marki Kussing, identycznych jak te KS-y.
Jak ktoś się nie boi to postępuje tak jak goście z Eisemanna. Zadzwoniłem do przedstawiciela handlowego do Katowic i z głupia frant zapytałem go czy ma agregat H2801 bo taki mnie interesował. A czy mogę przyjechać i go sprawdzić oscyloskopem pod różnymi obciążeniami. Odpowiedział, że jak najbardziej i się umówiliśmy. Facet wszystko przygotował i mogłem się bawić przez godzinę. Agregat super!!! Przebiegi wyszły wzorcowe w pełnym zakresie obciążenia a nawet po jego przekroczeniu, piękna sinusoida, sztywne 50Hz. Oczywiście wtedy napięcie spadło do 205 V ale przecież to jest prądnica asynchroniczna a i tak się zmieściła w normie -10%. Na wsi przed przebudową sieci i dołożenia jeszcze jednego transformatora miałem 195 V i dało się żyć. Tego samego dnia kupiłem ten agregat. Jak ktoś się nie ma czego wstydzić to nie ma nic do ukrycia. Agregaty te to rzeczywiście niemiecka myśl techniczna i są produkowane w Niemczech przez firmę MG GmbH. Można o firmie i tych agregatach poczytać i obejrzeć w internecie. Jak parę miesięcy temu zadzwoniłem do KlimaSklep, że chcę kupić od nich agregat i waham się co wybrać, droższy FOGO 5001R czy tańszy Eisemann H2801 to naprawdę uczciwy facet powiedział mi, że Eisemann to Mercedes wśród agregatów tej mocy w tej cenie i bez namysłu polecił mi Eisemanna. A powinno mu zależeć na zarobku, ale był uczciwy. Wtedy nie do końca mu uwierzyłem dlatego dążyłem aby sprawdzić ten agregat. Jak będę miał chwilę czasu to napiszę recenzję tego agregatu i zamieszczę te moje oscylogramy na Elektrodzie, żeby ludzie mogli to obejrzeć. Może komuś się to przydać bo na tym naszym Forum są tylko dwie recenzje chińskich agregatów inwerterowych Stanleya i Nutoola.