Witam ponownie. Serwis Skoda sprawdził w moim aucie wszystko, co było do sprawdzenia w poszukiwaniu usterki. Wyregulowano instalację gazową ,zmierzono ciśnienie sprężania-idealne, sprawdzono wtryskiwacze ,wykluczono wydmuchanie uszczelki pod głowicą, sprawdzono pompę paliwa, świece-WSZYSTKO W PORZĄDKU.
Diagnoza serwisu Skoda-niespełniająca norm BENZYNA-zatankować lepsze paliwo E98. Wczoraj cały dzień jeździłem tylko na paliwie E98 Orlen (gaz wyłączony). Dzisiaj rano przy zapalaniu silnika NADAL TEN SAM PROBLEM. Auto nie pokazuje żadnych błędów tylko jak zawsze po ciężkim rozpaleniu zimnego silnika (rozrusznik trzeba trzymać kilka sekund i jeżeli AUTO NIE ZAPALI NA RAZ ...TO JUŻ NIE ZAPALI-NIERÓWNA PRACA silnika i wyskakuje błąd przeciwpoślizgowy. Po szybkim zgaszeniu silnika-AUTO PALI NA TYK-BŁĄD ZNIKA-silnik równo pracuje. Może ktoś ma jakiś pomysł-zima coraz bliżej i pewnie będę bez samochodu, bo tak jak wcześniej pisałem PROBLEM NARASTA WRAZ ZE SPADKIEM TEMPERATURY. Już jestem zrezygnowany, bo jak ASO Skoda nie dała rady, to już nie mam gdzie się udać.