Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Asus X71Q nie startuje z baterii

03 Lis 2015 21:43 591 5
  • Poziom 2  
    Asus Q71Q nie startuje z baterii. To już druga bateria. Ładuje i po odłączeniu zasilania sieciowego działa. Zamykam wieko... otwieram i nie startuje (bez zasilacza sieciowego). Czy to może być problem komputra?

  • Poziom 43  
    pkudlik napisał:
    Czy to może być problem komputra?

    Jasne że tak, bo niby czego innego - lodówki?
  • Spec od komputerów
    pkudlik napisał:
    Czy to może być problem komputra?

    Usterka na płycie.
  • Poziom 2  
    sosarek napisał:
    pkudlik napisał:
    Czy to może być problem komputra?

    Jasne że tak, bo niby czego innego - lodówki?


    Ludzie pytają na forum, by spróbować otrzymać pomoc w sprawach, a którymi sobie nie radzą. A nie po to, by czytać idiotyczne wpisy kogoś, komu wydaje się, że posiadł całą wiedzę. Jeżeli ktoś w swoim zadufaniu uważa, że pytania są poniżej jego nadprzyrodzonej inteligencji, to niech siedzi cicho i w duchu pyszni się tym, jaki jest wspaniały.

    Dodano po 3 [minuty]:

    boro1234567 napisał:
    pkudlik napisał:
    Czy to może być problem komputra?

    Usterka na płycie.


    Oby nie... Będę testował trzecią baterię. W ostatnim przypadku okazało się, że, rzeczywiste napięcie baterii wynosiło 11,1V przy wymaganych 14,8V. Mam nadzieję, że to jest przyczyna. Niestety nie mam możliwości, by sprawdzić baterię na innym laptopie z tego typu baterią. Wstrzymam się do momentu otrzymania nowej. Ciekawostką jest to, że na testowanej baterii laptop po ponownym uruchomieniu startował - pojawiał się napis ASUS i po dwóch, trzech sekundach wyłączał się.

  • Poziom 43  
    Na jaką odpowiedź liczyłeś? Bez otwarcia i podstawowych pomiarów się nie obędzie.
  • Poziom 2  
    Cóż... trzeba być pewnym, że napięcie (V) w zamienniku jest identyczne jak w oryginalnej baterii. Okazuje się, że 3V robi kolosalną różnicę