Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Sharp Aquos Net+ nie działa, tylko u mnie, czy wszędzie?

jwalczak2 04 Lis 2015 00:06 3228 7
  • #1 04 Lis 2015 00:06
    jwalczak2
    Poziom 2  

    Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
    To mój pierwszy post na forum, więc mam nadzieję, że w dobrej kategorii. :)

    Mam zapytanie do posiadaczy telewizora Sharp, dokładnie mój model to 60LE651 z Aquos Net+. I tu pytanie, czy Net+ wam działa? Czy coś jest nie tak z serwerami Sharpa? Ktoś może to potwierdzić bądź zaprzeczyć?

    Oprogramowanie w tv jest najnowsze 0.2.7.1.
    Połączenie z internetem skonfigurowane.
    Teoretycznie wszystko powinno pięknie działać, a nie działa.
    Jarek

    0 7
  • #2 04 Lis 2015 18:48
    AxelNext
    Poziom 38  

    Z autopsji polecam przywrócenie ustawień fabrycznych.

    0
  • #3 04 Lis 2015 21:59
    jwalczak2
    Poziom 2  

    Niestety nie pomaga. Nie napisałem w zasadzie, że tak robiłem. Oprócz przywracania ustawień do domyślnych, także skonfigurowałem ustawienia sieci na sztywno, bo tak mam zrobione wszystkie telewizory, dekodery polsatu, drukarki itd, które są podpięte pod router. Próbowałem także dynamicznie. Tak samo DNS jest ustawiony na adres routera, jak i ręcznie. I nic nie pomaga. Dlatego właśnie pytam z nadzieją, iż, ktoś z forumowiczów ma Sharpa i może to sprawdzić.

    0
  • Pomocny post
    #4 04 Lis 2015 22:05
    AxelNext
    Poziom 38  

    Mam SHARP Aquos Quattron z NET+ i już dawno zrezygnowałem z używania tego ustrojstwa bo więcej nie działa niż działa.
    Chcesz neta w TV to zainwestuj w jakieś urządzenie na Androidzie.

    0
  • #5 04 Lis 2015 22:15
    jwalczak2
    Poziom 2  

    Rozumiem, czyli sądząc po tym co piszesz, nie jestem odosobniony z tym problemem. I utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że wina jest po stronie Sharpa i ich kiepskich usług i oprogramowaniu. Zatem odpuszczam sobie dalszą walkę, w zasadzie też rzadko używam Net+ bo w gruncie rzeczy jest powolny i poza youtube i radiem nic ciekawego tam nie ma..., ale jak już taki Net+ jest w tv to chciałbym by działał. Cóż.... Dzięki.

    0
  • #6 04 Lis 2015 22:32
    AxelNext
    Poziom 38  

    NET+ od początku nie działał tak jak obiecywał SHARP. Nie wiem jak jest na twoim TV bo na moim od jakiegoś czasu nawet Picasa nie działa bo została zablokowana.
    VOD onet działał na samym początku jego istnienia ale z wielkimi problemami, a teraz już w ogóle nie działa.
    YouTube nie działa bo po wpisaniu czegokolwiek jest LOUDING... i nic nie znajduje.
    TuneIn Radio działa ale po kiego mi to jeśli mogę smartfona podłączyć pod wieżę i poza lepszym dźwiękiem mam szybszą obsługę i więcej stacji radiowych.

    Dla mnie NET+ nie istnieje.
    SHARP dużo obiecywał przed EURO 2012, olimpiadą w Londynie i cyfryzacją Polski bo chciał sprzedać jak najwięcej telewizorów, a po tym jak imprezy się skończyły i popyt na telewizory zmalał to zwiną "fabrykę" (montownię) pod Toruniem i wszystkich użytkowników zostawił z palcem w D.

    1
  • #7 04 Lis 2015 22:38
    jwalczak2
    Poziom 2  

    Z tego też powodu, nigdy więcej nie kupię żadnego sprzętu tej firmy, jak i nikomu jej nie polecę. Bo przyglądając się oprogramowaniu w starszym samsungu którego posiadam a w tym, to zupełnie inny poziom. Samsung mimo 4 lat albo więcej wciąż od czasu do czasu ma aktualizacje firmware jak i aplikacji, sklep z appkami żyje, a w Sharpie lipa. Nie działa to co było po kupnie. Nie mówiąc już o ograniczeniach oprogramowania jak niemożność włączenia 3d przy włączonym youtube.

    1
  • #8 04 Lis 2015 22:45
    AxelNext
    Poziom 38  

    Na moim TV YouTube nie działa. Prawdopodobnie po przywróceniu ustawień fabrycznych by zadziałał bo już kilka razy w ten sposób ożył ale mi się po prostu nie chce od początku wszystkiego ustawiać.
    Dobrze że chociaż "sieć domowa" w tym Sharpie działa bo oglądam filmy z dysku podpiętego do routera. Tu akurat Sharp się sprawdza.

    2