@madacrow
Jeżeli chcesz nagrywać perkusję tylko przez midi to nie wydaje mi się, że nie potrzebujesz aż tylu kanałów w interfejsie. Twoje potrzeby zaspokoi spokojnie model Focusrite 2i4.
Pytasz czy 200 zł zmieni jakość. Jeżeli pytasz o różnicę z interfejsach z rodziny Scarlett to odpowiedź brzmi - nie, gdyż tam różnica będzie polegała na zwiększeniu się ilości kanałów i dodatkowych bajerach, natomiast jakoś preampów i przetwarzania pozostanie taka sama. Jeżeli chcesz wiedzieć ogólnie jak sprawa wygląda w porównywalnych do siebie urządzeniach względem funkcjonalności - 200 zł robi zauważalną różnicę w produktach do powiedzmy 800 pln. Później te różnice się zacierają - do tego poziomu, że między moimi produktami RME nie ma bardzo zauważalnej różnicy względem produktów Focusrite, a cena RME jest parę razy wyższa od Focusrite.
BTW, jeżeli dużo czasu spędzasz na porównywanie interfejsów w danym segmencie cenowym tej samej firmy - pojęcie jakości sobie odpuść, one różnią się tylko bajerami i nazwą.
Słuchawki spokojnie zasilisz wzmacniaczem z interfejsu, jednakże do stosowania większej ilośći słuchawek zaleca się wzmacniacz wielokanałowy słuchawkowy. Nie będę się rozpisywał - 2 pary słuchawek - jeszcze ok, ale więcej nie próbuj bo możesz doprowadzić do przeciążenia modułu wzmacniacza.
AKG 240 - dobry wybór (dla mnie niewygodne, ale bardzo są w porządku).
Miło, że planujesz lektorkę. Mało kto się tego podejmuje, a jeszcze mniejsza część tych ludzi umie poprawnie wykreować pożądane brzmienie.
Szkoda tylko, że wybrałeś mikrofon MXL 770. Ma on siarczystą górę pasma która nie współgra w żaden sposób z naszym słowiańskim językiem. Sybilanty czyli 's', 'c' i podobne zgłoski szeleszczące będą próbowały Cie bardzo zdenerwować. Nie przejmuj się jeżeli deesser nie pomoże - to po prostu słaby mikrofon dla naszego języka, ale niestety w tej cenie nie można nic lepszego zakupić, jeżeli będziesz chciał odczuć różnicę to proponuje rozważyć np Rode nt1000, jest to mikrofon ciemniejszy w barwie i dużo lepiej rozprawiający się z głoskami syczącymi, Rode nt1a brzmi przy nim piskliwie.
Jeżeli nie masz monitorów, a chciałbyś nabyć coś solidnego tanim kosztem, sprawdź moje oferty:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3124081.html