Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes Sprinter 212d 96r - gasnie w czasie jazdy i nie chce zapalic

tomcio146 11 Nov 2015 17:01 2733 8
    tomcio146
    Level 10  
    Witam mam taki problem z moim sprinterem a mianowicie auto w czasie jazdy potrafi zgasnąć i ponownie nie chce zapalić rozrusznik kreci normalnie ale nie zapala, po jakimś odpala gdyby nigdy nic i jedzie bez problemu . Ale bywa tez ze przy odpalaniu sam prze gazuje zgaśnie i tez nie chce zapalić rozrusznik kreci ale nie odpala gdy zostawi się go na jakiś czas potem normalnie odpala. Proszę o pomoc jaka możne być tego przyczyna i jak sobie z tym poradzic
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Silnik jaki? Diagnostyka jakaś? Cokolwiek sprawdziłeś?
    tomcio146
    Level 10  
    silnik 2,9 elektryk nie możne połączyć się z komputerem a mechanik nie ma pojęcia co się dzieje
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Zmienić obydwóch. Zobacz z odkręconym korkiem wlewu paliwa.

Filtry paliwa kiedy były wymieniane?
    tomcio146
    Level 10  
    do momentu wymiany alternatora raz miałem taka sytuacje ze zapalił prze gazował i zgasł chociaż kręcił jak głupi nie zapalił dopiero po odczekaniu chwili zapalił a po wymianie alternatora co wyjazd to się dzieje ze zgaśnie w czasie jazdy i nie chce zapalić albo od razu przy zapalaniu prze gazuje itd
    tomcio146
    Level 10  
    Na wolnych obrotach tez gasnie po ok 20 min nastepnie nie chce zapalic , ale sprawdzilem iz przy temperaturze ujemnej chodzi normalnie i nie gasnie, co moze za to odpowiadac
    adamblonsky 2012
    Level 18  
    Sprawdź przewody paliwowe a szczególnie oringi po drodze do pompy pewnie się zapowietrza.
    tomcio146
    Level 10  
    Wydaje mi sie ze nie jest to przez zapowietrzanie bo momentalnie gasnie
    adamblonsky 2012
    Level 18  
    Skoro uważasz że układ jest szczelny no to może pompa.