Nie wszyscy są znawcami mechaniki - szeroko pojętej techniki, sam grzebie troszkę i wiedze próbuje poszerzać, moja siostra przyjechała do mnie bo coś klepie jej w aucie mits. colt 1.3 16v - wyciągam bagnet wlewam olej 1l później 2-gi zaraz jeszcze połowę, ile wchodzi do 1.3 - bardzo mało jak wiecie - auto przejezdziło jeszcze 1,5 roku do momentu przekazania go do salonu , po dolaniu do stanu nie wykazywał później zużycia - auto jeździło na przeglądy do salonu - kto zawinił - jeden z nas. Jej mąż w rozmowie telefonicznej informuje mnie, że spryskiwacze wycieraczek nie działają woda nie leci bla bla bla. Przyjedź zobaczymy, podnosi maskę naciśnij przycisk- woda leci ale na wzmocnienie - pytam się go sprawdzałeś coś w ogóle nie bo i tak bym nie zrobił sam, wystarczyło połączyć ze sobą dwa przewody wyskoczyła złączka. - śmiech naprawdę śmiech. Za to spawaczem jest
wyśmienitym od minimum grubości przez aluminium, kwas, i co tam jeszcze kilkadziesiąt certyfikatów, szkoleń, zlecenia za granicą, wysokościówka łączenie kanałów bla bla bla - i co poległ na złączce - albo mu się nie chciało.
..........Na dolewkę w tej sytuacji możesz dolać nawet 15w40, 10w40 - oby tylko zgasła czerwona lampka.
Znajomy jedzie z kolegą(znawca) na zakup fiata stilo 1.6 , do wymiany to i tamto, po kilku dniach podjeżdża pod sklep gdzie nabywałem części do jakiegoś auta, on podnosi maske - zobacz jaki czyściutki silnik , muszę kupić tylko wahacz i jakieś pierdołki, taki głupi odruch (mój) nawet on się nie pytał sprawdz czy coś tylko chciał się pochwalić nowym nabytkiem łapię za bagnet i pytam się go a gdzie olej? Bagnet suchy, 1,5 l zalane, ale bez uśmiechu.
Także forum jest po to żeby troszkę pomóc takim ludziom, udajcie się koledzy na inne np. elektroniczne , hardware czy inne - z prostym pytaniem - też musicie przygotować się na odpowiedz w tym stylu - a po co ty to otwierałeś, a po co ty to lutowałeś - albo a wystarczyło tylko zresetować.
Moderated By Pawel wawa:Proszę na forum nie używać wulgaryzmów. Zmieniłem.