Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Kangoo 1,5 dci K9K 702 - nie chce odpalić kręci

mateo262621 14 Lis 2015 14:34 840 9
  • #1 14 Lis 2015 14:34
    mateo262621
    Poziom 3  

    Witam serdecznie
    W ostatnim czasie siadła mi turbina w aucie i kierowca wracał z trasy, kazałem dolewać mu co 20 km oleju do silnika, niestety nie był podłączony czujnik poziomu oleju w silniku i poszłą panewka, więc kupiłem kpl silnik nie miał wtrysków tylko.

    Silnik K9k 702 przełożyłem na 100 % tak samo wtryski przełozyłem tylko inną kolejnością. Silnik który zakupiłem był na 100% sprawny ponieważ auto paliło i normalnie pracowało czekałem jak demontowali silnik, silnik był cały z pompą paliwowa rozrząd spięty nowy itp.

    Po montażu podejrzewałem ze bede mial problem z odpowietrzeniem układu paliwowego i tu pojawił się problem. Auto nie chce odpalić samo, jedynie co to plakiem udaje mi się odpalić i pracuje nie równo tak jakby był zapowietrzony, na wolnych obrotach gaśnie i nie można go później odpalić. Wtryski były przełożone z mojego wcześniejszego silnika i były na 100% sprawne i nic sie nie działo. Silnik jak trzymam 2 tys obrotów kopci na biało. Wszystkie przewody zostały wymyte.

    Czy ma ktoś jakąś propozycję co robić?
    Czy trzeba zakodować wtryski z nową pompą?

  • #2 14 Lis 2015 14:53
    szymitsu21

    Poziom 31  

    Jak był odpowietrzany układ paliwowy?

  • #3 14 Lis 2015 15:20
    mateo262621
    Poziom 3  

    były luzowane nakrętki wtRYSKÓW paliwo dochodzi wszedzie.

  • #4 14 Lis 2015 15:32
    szymitsu21

    Poziom 31  

    Na podpietych wtryskach?

  • #5 14 Lis 2015 16:34
    mateo262621
    Poziom 3  

    Tak na podpuetychk

    Dodano po 9 [minuty]:

    Np. Teraz odpaliłem wprowadziłem go na obroty 2000 trzymał i nagle obroty podskoczyly na 4000 i zaczął dymie z rury bardzo musiałem rozpiac
    pompę żeby go zgasic. I płyn chłodniczy się podnosi.

  • #7 14 Lis 2015 17:29
    mateo262621
    Poziom 3  

    raczej nie . Silnik miał przebiegu 96 tys przed demontazem pelny syntetyk 5w40

  • #8 14 Lis 2015 17:47
    szymitsu21

    Poziom 31  

    A układ dolotowy był czyszczony?
    Tam jest zapewne masa oleju która teraz się spala.

  • #9 14 Lis 2015 18:11
    daras41
    Poziom 25  

    Zobacz co masz w katalizatorze. Wtryski dopisz jak miejscami zamienione.

  • #10 15 Lis 2015 09:21
    mateo262621
    Poziom 3  

    Ale co ma wydech do tego? Wtryski nie wiedzial m że trzeba tą samą kolejnością wsadzić. A po drugie jak.samochód odpali to świeci się kontrolka wtryskow

    Dodano po 1 [minuty]:

    Wtryski są wsadzone jak leciało

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME