Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes Actros Mp 4 krystalizacja adblue

keves 14 Nov 2015 22:28 4848 2
    keves
    Level 11  
    Witam,problem dotyczy Actrosa MP4 1845 euro 5 rok prod.2013.
    Krystalizuje się adblue w wydechu,dokładnie kolano przy wejściu rury do katalizatora. Problem pojawia się systematycznie - co ok.pół roku trzeba czyścić to miejsce-wychodzi jakieś dobre dwie garście scalonego na gips czynnika.
    W diagnostyce komp. wszystko jest oki, oprogramowanie uaktualnione- tak twierdzi serwis Mercedesa. Według serwisu jedynym rozwiązaniem jest systematyczne czyszczenie wydechu ,niby mają problem z euro 5. Będę wdzięczny czy ktoś ma pomysł na rozwiązanie tego problemu? pozdr.J.
    User removed account
    User removed account  
    keves
    Level 11  
    Czynnik krystalizuje ,a raczej zbryla się wewnątrz -dokładnie w kolanku na wlocie do katalizatora .Euro 5 ma dość ostre załamanie na wlocie i w niecce tego załamania gromadzi się to dziadostwo.Wydech jest raczej szczelny,jedyna nieszczelność pojawiła się na małej harmonijce do małego tłumika który jest z tyłu głowicy- takie cudo w euro 5. Spaliny zaczynają tam się wydostawać gdy przytyka się już wydech na dole. Generalnie wtryskiwacze to też mój domysł ,bo silnik nie chodzi jak powinien w moim odczuciu, aczkolwiek ręce mi opadają jak widzę podejście serwisu.J. Dodałem zdjęcia tego cuda po pół roku jazdy od ostaniego czyszczenia. Dla potomnych -co można wygrzebać w układu wydechowego.