Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Poszukuję schemat radia Canva CN-6230 .

rafaelst 15 Nov 2015 18:04 1986 4
    rafaelst
    Level 10  
    Witam.
    Poszukuję schematów do radia CANVA CN-6230 ponieważ radio zepsuło się, nic nie działa, nic się nie podświetla po wciśnięciu przycisku włączającego radio, w głośnikach nie słychać nic. Potrzebne mi są schematy do wykrycia awarii.
    Jeśli ktoś posiada schemat do tego radia bardzo bym prosił o pomoc.
    korek516
    Level 25  
    Witam. Schematów jak i service manual nie jest osiągalne dla tego radia. Opisz problem dokładniej, jaki był powód itp. Czy dokonałeś jakichkolwiek pomiarów? Pozdrawiam.
    rafaelst
    Level 10  
    nie mam robiłem żadnych pomiarów, radio dzień wcześniej działało poprawnie, następnego dnia rano już wcale, na wyświetlaczu nic się nie podświetlało nawet, w głośnikach cisza.
    korek516
    Level 25  
    Witam. To po co Ci schemat! Jak Ty podstawowych rzeczy nie sprawdziłeś! Mikroprzełącznki w panelu do sprawdzenia może któryś zwarł i blokuje procesor, styki w panelu jeśli jest ściągany. Po drugie stabilizatory 3,3V 5V i 8V. Jest tego od groma. Pozdrawiam.
    rafaelst
    Level 10  
    Oddałem radio znajomemu który naprawia różne radia samochodowe i mówił że nie może znaleźć schematów do tego radia więc pomyślałem że może ja poszukam. Ja się na tym nie znam ale tak jak w temacie poszukuję schematów.