Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Laguna II 2002 - Identyfikacja elementów w kluczyku / karcie

Misiael91 17 Nov 2015 10:18 948 4
    Misiael91
    Level 11  
    Witam serdecznie.

Wczoraj postanowiłem przestać otwierać auto kluczykiem i naprawić wreszcie swoją kartę do samochodu (Laguna II). Karta ewidentnie była grzebana. Nie mogę zidentyfikować elementów które w niej siedzą, dlatego proszę Kolegów o pomoc. Na zdjęciu zaznaczyłem co dokładnie jest mi potrzebne.

Zdjęcie znalazłem w internecie, więc potrzebne są mi tylko elementy w czerwonych prostokątach. Z racji, że klucz ma osad jakby ktoś go kleił kropelką, to proszę również o informację, czy między punktami zaznaczonymi żółtymi strzałkami jest przejście, bo przez wymieniony wyżej osad nie jestem w stanie stwierdzić czy powinna być tam ścieżka.

Pozdrawiam
    Maly
    Level 32  
    Z prawej masz kondensator.
    Lewego elementu nie da się odczytać - kiepska jakość.
    Nie można ruszyć tego osadu jakąś chemią?
    Misiael91
    Level 11  
    W zasadzie, że jest to kondensator to wiem, ale chodzi mi o jego wartość. Niestety IPA ani Warton Total Clean tego nie rusza, a niczym innym nie chce walczyć, bo ta płytka taka dość krucha jest. Kondensatora nie mam w ogóle więc potrzebuję znać jego wartość, natomiast ten drugi elemant latał luzem w obudowie i jest na nim napisane: u góry "A10G" a na dole "P504". Niestety te oznaczenia niewiele mi pomogły w doszukaniu się co to jest.

Pozdrawiam
    Misiael91
    Level 11  
    Ok, problem rozwiązany. Dziękuję wszystkim którzy chcieli pomóc.

Po lewej był kondensator A10G, czyli 10 mikro, a po prawej jako że to jest główna gałąź zasilania bezpośrednio z baterii dałem 100 piko.

Wszystko działa jak należy.