Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Grundig VW BETA 5 interface na RS232

karol 10 Jun 2005 21:15 6237 9
    karol
    Level 15  
    Radioodtwarzacz jak temacie ,pilnie potrzebny algorytm i adres może ktoś poratuje.
    robert74
    Level 18  
    Która beta,jak beta4 to w pierwszej lini wszystko widać.
    robert klimowski
    Level 21  
    witam ,może kogoś zainteresuje konfiguracja tego procka do odczytu dołączam obrazek,jeżeli chodzi o odczyt kodu ,to jak na razie zauważyłem dwa rodzaje bety 5 grundigowej, jedna ma kod w komórkach 204 i 207 (odczyt bezpośredni) druga ma kod w 220 i 223 (również odczyt bezpośredni). jak się zamieni wsady z jednej do drugiej to zobaczymy napis error3
    Pati
    Level 27  
    robert klimowski wrote:
    witam ,może kogoś zainteresuje konfiguracja tego procka do odczytu dołączam obrazek,jeżeli chodzi o odczyt kodu ,to jak na razie zauważyłem dwa rodzaje bety 5 grundigowej, jedna ma kod w komórkach 204 i 207 (odczyt bezpośredni) druga ma kod w 220 i 223 (również odczyt bezpośredni). jak się zamieni wsady z jednej do drugiej to zobaczymy napis error3

Czy rysunek w tympoście oddaje rzeczywistą prawdę.

Dziwi mnie że nikt się do tego przez tyle czasu nie przyczepił, no chyba że ja coś źle patrzę.

Ale z tego co wiem to rx i tx sąsiadują ze sobą bezpośrednio a tu nie. i to nie jesden błąd na rysunku.

Zauważyłem ten błąd ponieważ aktualnie walczę z taką betką po raz pierwszy. Na forum jest wiele o tym i niby wszystko robię ok. czyli 61,62 komunikacja 59,60 do masy 58 reset i zmiana kwarcu i nic. Motor11 go nie widzi. Czy on wogóle odczytuje kostki z tych radi? Czy może ten rysunek powyżej jest prawidłowy? Ale chyba nie. Programator jest ok bo robi inne motorolki. Jeszcze sprawdze cz woróle jest zasilanie na procku.

Proszę o jakąś sugestie.

Pozdrawiam
    denis500
    Level 12  
    Faktycznie na zdjęciu jest zwarty MOD A z RxD
    zorbek
    Level 31  
    siedzialem pól dnia nad tym radyjkiem i ani w zą ani bita do przodu:) Niby napięcia ok procek jest resetowany ale nic nie idzie :( nie moge znależć nigdzie interfejsu ktory na 100 procent działa.:((
    Pati
    Level 27  
    Łatwiutkie radio jak na motke poćwicz a bedzie ok. tylko nie korzystaj ze schematy u góry!!!
    zorbek
    Level 31  
    Wiem bo schemacik u góry ma błąd:))
    Interfejs na max 232 mam podpiety do kompa kabelkiem bez 1do1 napięcia na liniach RX TX sa napiecie reset również pojawia sie i znika a komunikacji zero:((
    A wybrałem to radyjko ponieważ jest bez zabezpieczenia procek:)) A programik używam w wersji 6.2.