Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Epson xp-215 pełny pampers

lkas 18 Nov 2015 13:40 2340 2
phoenixcontact
    lkas
    Level 2  
    Witam
    Mam problem z epsonem xp-215 a mianowicie po włączeniu drukarki mrugają na przemian dwie diody (papieru i tuszu). wyświetla komunikat o przepełnionym pampersie,karetka zablokowała się w pozycji czyszczenia, chciałem wyciągnąć wkład pampersa i wyczyścić ale nie wiem jak ja odblokować. znalazłem płatny kod do resetu odpadu niestety dość sporo kosztuje, może pomoże ktoś jak obejść ten problem?

drugie pytanie co gdy już zresetuje pampersa czy dopiero wtedy powinienem wyczyścić wkład pampersa, czy kolejność ma jakes znaczenie?

pozdrawiam
  • phoenixcontact
  • Helpful post
    rrybka
    Level 2  
    Witam,
    możesz najpierw wyczyścić poduszki, później zająć się resetem, chociaż tak naprawdę, to kolejność raczej większego znaczenia nie ma.
    Jeżeli chodzi o reset blokady drukarki, to możesz ściągnąć program wic reset utylity (załącznik) a kod kupić albo przez program, albo np na allegro.

Pozdrawiam

Moderated By rys57:

3.1.18. Nie wysyłaj linków, które po pewnym czasie przestaną być aktywne. To spowoduje, że dyskusja straci jakikolwiek sens.
    Link usunąłem.

Attachments:
    lkas
    Level 2  
    dzieki za podpowiedz z pampersem znalazłem patent z obejscie czyszczenia wkładów na youtubie
    https://www.youtube.com/watch?v=pxBkNAAWiEc

i juz go zrobiłem a co do WicReset to wiedziałem o nim tylko szukam jakiegos innego sposobu poniewaz 1 klucz na stronie kosztuje 9,99 $ no ale jak sie nic innego nie urodzi to bede zmuszony.

pozdrawiam

Dodano po 10 [minuty]:

ale nie wiedziałem że na allegro tez mozna kupić i to taniej także dzieki za pomoc

Dodano po 1 [godziny] 29 [minuty]:

kupiłem kod na allegro za niecałe 25zł wszystko śmiga dzieki