Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

tv AV - Brak odbioru przez AV cincze

kodran 19 Lis 2015 10:01 822 3
  • #1 19 Lis 2015 10:01
    kodran
    Poziom 10  

    Witam mam problem kupiłem odtwarzacz dvd przenośny starszego typu i po podłączeniu do tv pod av było brak sygnału. Stwierdziłem że jest uszkodzony ale po podłączeniu do auta navi rt3 obraz jest kolorowy ok, jak włączę przez menu navi ale jak podam sygnał bezpośrednio na wyświetlacz obraz jest czarno biały i z paskiem na dole. kupiłem następnie DVD box manty i po podłączeniu do 3 tv samsung,manta,sg i do samochodu nie dziła, odesłałem go z powrotem jako uszkodzony. gośc mi pisze że u niego działa podłączył do tv philips i działa. Kupiłem drugi dvd box nowy i też mam brak sygnału na każdym tv i samochodzie. mam kamerkę przenośnia Philips model cam 101bl i ta po podłączeniu pod av na wszystkich urządzeniach odbiera ok nawet w samochodzie w oby dwóch komplikacjach. Może mi ktoś to wyjaśnić?

    0 3
  • #2 19 Lis 2015 17:45
    sosarek

    Poziom 43  

    Niewłaściwe/uszkodzone kable audio-wideo, ew. w tv ustawiony jest SECAM/NTSC.

    0
  • #3 24 Lis 2015 02:39
    KOCUREK1970
    Poziom 43  

    kodran napisał:
    Może mi ktoś to wyjaśnić?

    Co niby wyjaśnić?.
    Opis sytuacyjny i nic więcej tu nie ma...

    0
  • #4 04 Mar 2016 09:50
    kodran
    Poziom 10  

    Problem był z sygnałem Pal a ntsc. Starsze urządzenia maja tylko pal a nowsze ntsc a wyswietlacz odbierał tylko pal więc w ntsc obraz był czarnobiały

    0