Witam,
jestem nowicjuszem jesli chodzi o projekty oraz swiatlowody, bardzo bym prosila o jakiekolwiek rady, pomysly, podpowiedzi.
Do zaprojektowania mam monitoring miasta (czysto uniwersytecki projekt, w zadne sposob nie zarobkowy).
Mam 5 punktow kamerowych w linii prostej idacych do punktu centrum monitoringu.
Obrazy z kamer IP powinny zostac transmitowane laczem swiatlowodowym do centrum monitoringu.
Lacze powinno byc montowane w ziemi (gdyz nie posiadam dokumentacji dotyczacej kanalizacjyjnych rur w miescie, wiec nie moge ich uzyc).
Pytania:
-jak dobrac swiatlowod, i ile powinien miec wklokien?
-czy konwertery potrzebne sa przy kazdej z pieciu kamer?
-co jeszcze powinno znalezc sie w tej sieci?
-czy obraz z kamer mozna od razu "wrzucic" do swiatlowodu, czy jak to bedzie wygladalo?
Z gory dziekuje bardzo za pomoc!
jestem nowicjuszem jesli chodzi o projekty oraz swiatlowody, bardzo bym prosila o jakiekolwiek rady, pomysly, podpowiedzi.
Do zaprojektowania mam monitoring miasta (czysto uniwersytecki projekt, w zadne sposob nie zarobkowy).
Mam 5 punktow kamerowych w linii prostej idacych do punktu centrum monitoringu.
Obrazy z kamer IP powinny zostac transmitowane laczem swiatlowodowym do centrum monitoringu.
Lacze powinno byc montowane w ziemi (gdyz nie posiadam dokumentacji dotyczacej kanalizacjyjnych rur w miescie, wiec nie moge ich uzyc).
Pytania:
-jak dobrac swiatlowod, i ile powinien miec wklokien?
-czy konwertery potrzebne sa przy kazdej z pieciu kamer?
-co jeszcze powinno znalezc sie w tej sieci?
-czy obraz z kamer mozna od razu "wrzucic" do swiatlowodu, czy jak to bedzie wygladalo?
Z gory dziekuje bardzo za pomoc!