W ramach dostosowania samochodu dla osoby niepełnosprawnej (problem z prawą nogą) chcę zamontować drugi pedał gazu. Samochód ma automatyczną skrzynię biegów, więc drugi pedał chcę wstawić "w miejsce" sprzęgła. Samochód ma pedał gazu na potencjometr. Plan mam taki, żeby znaleźć drugi układ pedał+potencjometr, który będzie miał podobne parametry i będzie mechanicznie pasował. Chcę zostawić możliwość "normalnego" jeżdżenia, stąd konieczność przełączania.
Przełącznik sygnału elektrycznego chciałbym zrobić tak prosto jak się tylko da - przełącznikiem mechanicznym. Tylko przeszukałem już pół internetu i nie znalazłem odpowiedniego przełącznika (co najmniej 6 sygnałów, ale może też być więcej, pozostaną nieużywane). Gdyby ktoś mógłby dać mi namiar na takie przełączniki byłbym bardzo wdzięczny.
Chciałbym uniknąć przełączania elektroniką w związku z tym, że jest to sygnał analogowy i chyba dosyć czuły. Wszelkie zakłócenia są wysoce niepożądane, w końcu to pedał gazu...
Załączam schemat tego co chcę zrobić. Wszelkie sugestie mile widziane.
Przełącznik sygnału elektrycznego chciałbym zrobić tak prosto jak się tylko da - przełącznikiem mechanicznym. Tylko przeszukałem już pół internetu i nie znalazłem odpowiedniego przełącznika (co najmniej 6 sygnałów, ale może też być więcej, pozostaną nieużywane). Gdyby ktoś mógłby dać mi namiar na takie przełączniki byłbym bardzo wdzięczny.
Chciałbym uniknąć przełączania elektroniką w związku z tym, że jest to sygnał analogowy i chyba dosyć czuły. Wszelkie zakłócenia są wysoce niepożądane, w końcu to pedał gazu...
Załączam schemat tego co chcę zrobić. Wszelkie sugestie mile widziane.