Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem - router + dekoder - nie działa telewizja internet chodzi.

21 Lis 2015 23:43 1275 5
  • Poziom 5  
    Witam serdecznie, mam pewien problem którego nie mogę rozwiązać, mianowicie:

    Posiadam internet oraz telewizję z netii, otrzymałem od nich modem - tam podłączyłem PC oraz dekoder - wszystko chodziło ładnie , lecz potrzebowałem wifi także kupiłem router (TP-link TD-W8951ND) - i w tym oto momencie pojawia się problem... Internet działa na PC oraz bezprzewodowo (wifi) lecz gdy podłączę dekoder do routera to lipa... nie działa telewizja. Typ dekodera ALBIS STB-7710

    Może ktoś mi tutaj jakoś pomoże... może trzeba specjalnie jakoś router konfigurować pod dekoder... nie mam pojęcia... :|
  • Poziom 24  
    Ip na pc oraz bezprzewodowo masz pewnie na DHCP a jak jest w dekoderze ??
  • Poziom 5  
    Hmm jeśli chodzi o ustawienia LAN na routerze to mam włączone DHCP, a jak sprawdzić jak jest w dekoderze?
  • Poziom 24  
    Weź pilot do ręki odpal menu i szukaj nie znam tego dekodera.
  • Poziom 5  
    Problem w tym że od razu po wł. dekodera odpala się system dialogu (teraz już netii) i nie pozwala wbić do menu nim się nie połączy z siecią...
  • Poziom 10  
    Kabutomushi napisał:
    Typ dekodera ALBIS STB-7710


    Nie znam tego dekodera - programy masz po laczu internetowym czy przez antene (+ autoryzacja karty przez internet)?

    W TPSA/Orange bylo tak:
    - dla dekoderow z antena wystarczyl sam internet do autoryzacji karty
    - dla dekoderow z IP TV - byl dedykowany port w routerze operatora z "podpietym" PVC dla telewizji i wymiana na inny router byla problematyczna

    Stawiam na to, ze musialbys poustawiac odpowiednie PVC. Podlinkuje przykladowy plik z konfiguracja dla Neo.