Zwrócę Tobie tylko uwagę że chyba nie przypadkowo te kolumny z linka mają zerwaną tabliczkę znamionową z marką kolumn. Jbl'e od lat mają charakterystyczne głośniki polyplass ( kilka przetłoczeń na membranie) nawet takie klasyki
http://test.audioheritage.org/Web_Pages/02_Hi...cy_of_JBL/06_Second_Harman_Era/SHE_Frame.html. Choć były wyjątki jbl ti600.
Zresztą w mały pokój kolumny z tylnym głośnikiem ( nie wiem, czy jest aktywny, czy tylko membrana bierna, ale wymaga odstawienia z metr od ściany). Czy to są Jbl to mocno wątpię, (może jakieś budżetowy model na rynek "afrykański"). Dodana kolumna centralna bez głośnika wysoko-tonowego, też nadaje się tylko na opał. Co do Magnat 100 to pisałem w poprzednim poście, abyś unikał kolumn tzw. mini-efektowych, a ty w skrajności, albo wielkie, albo mikrusy od efektów kd.
To mój ostatni post w tym temacie bo nie zamierzam Cię przekonywać co rusz do ostrożnego wybierania gabarytów kolumn i wzmacniacza, amplitunera stereo. Co ma amplituner kinowy i jakieś tandetne brumidła wspólnego z czystym, mocnym i przestrzennym brzmieniem w muzyce w małym pokoju, pewnie wiesz tylko ty.
buczo11 jesteś przedstawicielem handlowym tych kart Maya 5, bo 23 listopada piszesz że karta jest fajna i masz(do czego się odniosłem że w tym małym budżecie to zbytek i niepotrzebna ekstawagancja, bo więcej dadzą dobre kolumny) i ponownie po 14 dniach znów piszesz to samo, ta sama sekwencja zdania.