Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

jak zamontowac radiowy sterownik centralnego zamka??

andrzej3golf 11 Jun 2005 13:33 3264 7
Automation24
    andrzej3golf
    Level 2  
    kupilem radiowy sterownik centralnego zamka do VW golf 3

jak mam go zamontowac?? pomzocie

z gory dzieki
  • Automation24
    kordel
    Level 25  
    Schemat masz przy sterowniku, o co konkretnie Ci chodzi?
  • Automation24
    grzesiek_nysa
    Level 25  
    Jeszcze napisz jaki masz centralny,czy fabryczny pneumat czy moze dokladany elektryczny,jezeli masz dokladany to mozna to zamontowac doslownie w pare minut,wystarczy podpiac "+" i mase oraz 2 przewody sterujace.Jezeli jest to zamek fabryczny to raczej bedzie on sterowany plusem a nie minusem i konieczne bedzie podlaczenie przez przekaznik.

Pozdrawiam
    kordel
    Level 25  
    A jak sterownik ma funkcje alarmu to trza jeszcze popiac krancowki albo wyprogramowac domykanie.
    Tomek665
    Level 28  
    Podepnij krańcówki bo zadziała funkcja autozamknięcia, a jak ci się nie chce to możesz zmostkować przewód na krańcówki z otwierającym.

Domykanie to całkiem inna bajka.
    Pozdrawiam.
    kordel
    Level 25  
    No dooooobra. Niech bedzie autozamkniecie. W alarmach jest uzywany termin domykanie (po przypadkowym rozbrojeniu). Ale i tak wszyscy wiemy o co chodzi.

Pozdrowionka.
    Tomek665
    Level 28  
    domykanie to termin z takiej górnej półki bryczek co nawet nie musisz sie męczyć zamykaniem drzwi bo silniczek sam dociągnie je do uszczelki.

A te proste sterowniki nie mają niestety programowanych funkcji.

samych dobrych rzeczy
    Tomek.
    kordel
    Level 25  
    Wiem o co Ci chodzi. Zakladalem to juz kiedys, bawilem sie tez otwieraniem i zamykaniem drzwi na pilota, odpalaniem auta na pilota, ogrzewaniem postojowym, hehe, to byly czasy :-) Szkoda tylko, ze nie w swoim aucie...

Ok. Jak tak stawiasz sprawe to spoko. Zwracam honor. Ja wiem o co chodzi, Ty tez, ale masz racje, po co innym mieszac w glowie.

Pozdro.