Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Telewizor 32" do 800 zł - co kupić?

terol32 25 Nov 2015 12:52 2145 8
    terol32
    Level 9  
    Witam,
    Poszukuję telewizora bez zbędnych bajerów dla moich rodziców. Telewizor będzie służył tylko do oglądania telewizji z dekodera cyfrowego (Polsat).
    Pokój 15m. Odległość od telewizora max 2m. Zależy mi na jak najlepszym obrazie w tym przedziale cenowym.

Budżet mam niewielki -max 800zł.
    Bardzo proszę o pomoc w wyborze jednego z poniższych modeli:
    TCL H32B3803
    FUNAI 32FDI5555
    FUNAI 32FDB5555
    BLAUPUNKT BLA-32/148
    Thomson 32HA3103
    Nicedog
    Level 23  
    terol32 wrote:
    Poszukuję telewizora bez zbędnych bajerów dla moich rodziców. Telewizor będzie służył tylko do oglądania telewizji z dekodera cyfrowego (Polsat).
    Pokój 15m. Odległość od telewizora max 2m. Zależy mi na jak najlepszym obrazie w tym przedziale cenowym.
    Ten link > https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=15173064&highlight=#15173064 pomoże Koledze dokonać właściwego wyboru. :)

Dodano po 5 [minuty]:

Opłaca się troszeczkę dołożyć > http://www.ceneo.pl/30259337 - i mieć coś naprawdę porządnego. :)

Dodano po 21 [minuty]:

Aktualnie najtaniej Kolega go zakupi na Allegro, gdzie cena z dostawą - to 888,99 zł. Jest to aukcja nr 5800326269, zatytułowana "Telewizor Panasonic TV LED TX-32A300E sklep K-ów" (Sprzedający mifi1 http://allegro.pl/telewizor-panasonic-tv-led-tx-32a300e-sklep-k-ow-i5800326269.html ). Od tej chwili do jej zakończenia pozostało tylko 17 godzin.
    terol32
    Level 9  
    Panas-a być może wezmę pod uwagę - ewentualnie jakiegoś Philipsa, jednak jak to możliwe to prosiłbym o wybranie najlepszego z tych co podałem.
    Anonymous
    Level 1  
    Mirek Z.
    Moderator
    Od marca b.r. mam w "warsztacie" TCL H32B3803, używam ok. 14-17 godzin/dobę. Uważam za b. dobry wybór, obraz z wyłączoną funkcją ECO również ładny - zresztą podobno przy tym rozmiarze różnicy pomiędzy HD a HD Ready nie widać.
    Nicedog
    Level 23  
    LOCOLOCO wrote:
    Z tych co podałeś to Thomson 32H3103
    Thomson - to podobnie jak Panasonic - jest solidnym, renomowanym producentem :), np. mieliśmy kineskopowy, 32" telewizor Thomson Scenium 32WF64E (100Hz) , który bezawaryjnie służył nam przez wiele lat.

Dodano po 5 [minuty]:

Mirek Z. wrote:
    TCL H32B3803, używam ok. 14-17 godzin/dobę. Uważam za b. dobry wybór, obraz z wyłączoną funkcją ECO również ładny
    TCL H32B3803 posiada wiele pozytywnych opinii i komentarzy na aukcjach internetowych jak Amazon.
    terol32
    Level 9  
    Dziękuję za wasze wypowiedzi.
    Oglądałem wczoraj też telewizor HITACHI 32HYC01 - miał ktoś może styczność z tym telewizorem?
    --------------------
    W Tesco będzie promocja na Panasonic TX-32C300E - za 799zł - czy obraz z niego będzie lepszy niż na wymienionych powyżej telewizorach?
    Anonymous
    Level 1  
    Nicedog
    Level 23  
    terol32 wrote:
    W Tesco będzie promocja na Panasonic TX-32C300E - za 799zł - czy obraz z niego będzie lepszy niż na wymienionych powyżej telewizorach?
    Już powyżej (patrz link) wspominałem - Panasonic z serii TX - który po moim bardzo szczegółowym rozeznawaniu tematu (także wśród fachowców naprawiających telewizory) wiosną tego roku zakupiłem dla mojej matki - okazał się super wyborem. Jesteśmy bardzo zadowoleni!
    Znajomi, którzy zakupili o wiele droższe telewizory innych producentów, są zaskoczeni i dziwią się, gdyż nie mają tak doskonałej jakości obrazu, jak w tym Panasonicu TX u mojej matki.

Również Kolega LOCOLOCO, ekspert od elektroniki użytkowej, w swoim poście nr 43 > https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3116371-30.html napisał, że "Stare (z 2014 roku) modele Panasonic są extra") i w # 45 potwierdził, że "stare sprzedają się jak świeże bułeczki."

Zatem Panasonic TX-32C300E - i to za tak przystępną, promocyjną cenę 799zł - byłby idealnym "strzałem w dziesiątkę". :)
    Tak jak Kolega autor tematu prosił - jest to tylko propozycja i nikt tu nie przymusza do ewentualnego zakupu.