Trafiły do mnie podwójne oprawy oświetleniowe pozyskane chyba z modernizowanych słupów oświetleniowych (popularna u mnie akcja wymiany na LED). Prawdopodobnie są to jakieś philipsy. W ich wnętrzu znajdują się takie moduły.
Znajduje się tam także element
Jest to
Ma on sześć wyprowadzeń. Za co ten element odpowiada i co sygnalizuje czerwona dioda, która do niego jest podłączona?
W jednaj z lamp ktoś wymieniał jeden zapłonnik, niestety nie dokończył dzieła i nie wszystko zostało podłączone
A tak było w oryginale
Czy wyprowadzenia tego wymienianego zapłonnika są analogiczne do starego? Czy w związku z tym mam to wszystko podłączyć tak, jak w module z oryginalnymi zapłonnikami?

Znajduje się tam także element

Jest to
Quote:Przełącznik Podwójnej Lampy HS 2 x 150 - 250W z sygnalizacją
TYP PPLS 150/250
Ma on sześć wyprowadzeń. Za co ten element odpowiada i co sygnalizuje czerwona dioda, która do niego jest podłączona?
W jednaj z lamp ktoś wymieniał jeden zapłonnik, niestety nie dokończył dzieła i nie wszystko zostało podłączone

A tak było w oryginale

Czy wyprowadzenia tego wymienianego zapłonnika są analogiczne do starego? Czy w związku z tym mam to wszystko podłączyć tak, jak w module z oryginalnymi zapłonnikami?