Jakby Ci to powiedzieć. Masz stacje ładującą accu. Wywaliłeś kasy, ale czegoś Ci brakuje . Nie zrobisz loga bez podłączenia do PC i nie zrozumiesz tak łatwo chemii w akumulatorze. Ja mam takie dwie. Pierwsza "niby" bardziej wypasiona, bo balanser i co najistotniejsze działa na zasadzie podłączam i jest. Druga zakręcona jak nic, bo skomplikowane menu i trzeba sparametryzować co się chce, ale za to ma komunikację, co na dobrą metę okazuje się najważniejsze jeżeli chodzi o analizę problemu na spokojnie. Nawet nie wyobrażasz sobie jak ważny okazać może się zarchiwizowany wykres, na którym pewnego dnia znajdujesz nie widoczną wcześniej anomalię. Ja znalazłem tak po długotrwałej analizie bardzo poważną wadę fabryczną złożonej usterki szyny CAN w ciężarówce RENO Premium, którą producent tłumaczy wadą oprogramowania (bo wgra zdebugowany soft oszukujący transceiver), a i tak nikt nie wie co jest grane. Sprzęt spod siekiery ma to do siebie, że rzucasz go w kąt, bo masz ważniejsze czynności na głowie, a on i tak robi swoje - nie zastanawiasz się co gdzie i jak wcisnąć, tylko naciskasz i jest. Mam dwa Vellemany K-1605 i HPS-40. Pierwszy rewelacja szybkościowa to nie jest, ale prosty w obsłudze jak ruski cep. Dosłownie zero myślenia wymagane. Drugi fantastycznie rozbudowany o możliwości analityczne, ale wymagający spalenia dwóch papierosów żeby przypomnieć sobie który klawisz do czego jest. Ktoś powie, że jemu to nie przeszkadza, bo zna instrukcję obsługi na pamięć. I w rzeczy samej. Ale tam, gdzie liczy się czas i pieniądz najmniejsza zwłoka pomiaru może wywołać ogromny problem.
Dodano po 27 [minuty]:
Jeszcze ważna różnica między jednym a drugim. Znaczenie pojęcia OTP i dożywotnia gwarancja na procek.
Dodano po 27 [minuty]:
Jeszcze ważna różnica między jednym a drugim. Znaczenie pojęcia OTP i dożywotnia gwarancja na procek.