To może przedstawię od początku.
Laptopa HP Elitebook 8540W.
Kupiłem w lipcu tego roku - stal (ponoć) na wystawie w sklepie - nie miał żadnych śladów użytkowania.
8GB RAMu, Windows 10 Pro
Procesor Intel Core i7 720QM 1.6GHz Boost do 2.8GHz Link
Karta graficzna: Karta wideo nVIDIA Quadro FX 1800M - 1 GB.
Przeczytałem mega dużo forum poradników jak zwiększyć fps, a nic nie pomogło.
Oczywiście najmniejsze detale itd. komendy wpisywania. FPS mam koło 40 (czasami skoczy do 50, czasami spadnie do 30).
Przydarzyły się dwie takie sytuacje (wydaje mi się że net_graph w CS nie kłamie), w których fps miałem koło 90-100.
Grałem tak 2h i nie było zmian ciągle fps koło 90? Nic nie robiłem wcześniej. Wyłączyłem laptopa i włączyłem ponownie - znowu ta sama sytuacja. FPS 40.
Ściągnąłem Aida64 i niepokoi mnie "rzeczywista częstotliwość taktowania".
Screen:
czasami zdarza się, że zauważę coś kolo 160 MHz.
Temperatura procesora podczas gry - 60 stopni C (wydajność w Monitorze Wydajnosci wskazuje na kolo 30%), temperatura karty graficznej po jakichś 15 minutach osiąga kolo 70-75 stopni C - potem ciągle na tym samym poziomie.Wiatr Wentylator oczywiście pracuje na max obrotach. Laptop był czyszczony przed moim zakupem, ale jakiś miesiąc temu go znów czyściłem (sprężone powietrze - jest na gwarancji, więc nie rozbierałem - zdjąłem tylko podstawowe zaślepki).
Proszę o pomoc, nie wiem już co i jak robić.
Laptopa HP Elitebook 8540W.
Kupiłem w lipcu tego roku - stal (ponoć) na wystawie w sklepie - nie miał żadnych śladów użytkowania.
8GB RAMu, Windows 10 Pro
Procesor Intel Core i7 720QM 1.6GHz Boost do 2.8GHz Link
Karta graficzna: Karta wideo nVIDIA Quadro FX 1800M - 1 GB.
Przeczytałem mega dużo forum poradników jak zwiększyć fps, a nic nie pomogło.
Oczywiście najmniejsze detale itd. komendy wpisywania. FPS mam koło 40 (czasami skoczy do 50, czasami spadnie do 30).
Przydarzyły się dwie takie sytuacje (wydaje mi się że net_graph w CS nie kłamie), w których fps miałem koło 90-100.
Grałem tak 2h i nie było zmian ciągle fps koło 90? Nic nie robiłem wcześniej. Wyłączyłem laptopa i włączyłem ponownie - znowu ta sama sytuacja. FPS 40.
Ściągnąłem Aida64 i niepokoi mnie "rzeczywista częstotliwość taktowania".
Screen:

czasami zdarza się, że zauważę coś kolo 160 MHz.
Temperatura procesora podczas gry - 60 stopni C (wydajność w Monitorze Wydajnosci wskazuje na kolo 30%), temperatura karty graficznej po jakichś 15 minutach osiąga kolo 70-75 stopni C - potem ciągle na tym samym poziomie.
Proszę o pomoc, nie wiem już co i jak robić.