Dzień dobry wieczór
Potrzebuję sobie sprawić dobrego, przede wszystkim wydajnego smartfona.
Budżet jest do 1000zł (oczywiście wolałbym mniej, no ale)
Z wymagań to (posortowane wg tego na czym mi najbardziej zależy):
• Ma być ustrojstwo wydajne... nie oczekuję że będzie mi odpalał gry, ale w codziennej pracy, przeglądaniu internetu i przełączaniu się między aplikacjami ma być prawie niezawodny,
• Bateria ma mi wystarczyć na minimum dzień normalnego użytkowania (tak, wiem że to jest niewymierne pojęcie),
• System operacyjny Android. Co bardzo dla mnie ważne, to to by łatwo dało się telefonowi zrobić root'a i wgrać jakiś custom ROM (najlepiej Cyanogenmod),
• Pamięci nie mniej niż 16GB (wiadomo, więcej = lepiej) w ostateczności może być mniej, ale se slotem na kartę sd,
• Dobrze by było jakby miało to to jakiś sensowny aparat, no ale to nie jest takie konieczne,
• Wyświetlacz nie mniejszy niż 4,5, górnej granicy w sumie nie mam
Telefon może być nowy, lub używany
Złożyłem sobie taką wstępną listę telefonów, prosiłbym Was uprzejmie o ocenienie, pomoc w wyborze i może dodanie jakiś własnych propozycji
• Alcatel one touch idol 3 5.5
• Xiaomi Redmi Note 2 (albo wersja prime)
• Elephone p7000
• Jiayu S3
• Motorola Moto G 3gen
• Htc One
• Lg g2
Potrzebuję sobie sprawić dobrego, przede wszystkim wydajnego smartfona.
Budżet jest do 1000zł (oczywiście wolałbym mniej, no ale)
Z wymagań to (posortowane wg tego na czym mi najbardziej zależy):
• Ma być ustrojstwo wydajne... nie oczekuję że będzie mi odpalał gry, ale w codziennej pracy, przeglądaniu internetu i przełączaniu się między aplikacjami ma być prawie niezawodny,
• Bateria ma mi wystarczyć na minimum dzień normalnego użytkowania (tak, wiem że to jest niewymierne pojęcie),
• System operacyjny Android. Co bardzo dla mnie ważne, to to by łatwo dało się telefonowi zrobić root'a i wgrać jakiś custom ROM (najlepiej Cyanogenmod),
• Pamięci nie mniej niż 16GB (wiadomo, więcej = lepiej) w ostateczności może być mniej, ale se slotem na kartę sd,
• Dobrze by było jakby miało to to jakiś sensowny aparat, no ale to nie jest takie konieczne,
• Wyświetlacz nie mniejszy niż 4,5, górnej granicy w sumie nie mam
Telefon może być nowy, lub używany
Złożyłem sobie taką wstępną listę telefonów, prosiłbym Was uprzejmie o ocenienie, pomoc w wyborze i może dodanie jakiś własnych propozycji
• Alcatel one touch idol 3 5.5
• Xiaomi Redmi Note 2 (albo wersja prime)
• Elephone p7000
• Jiayu S3
• Motorola Moto G 3gen
• Htc One
• Lg g2