Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Telefon do 1000zł - mam kilka typów, pomóżcie wybrać

Rydian 28 Nov 2015 10:08 1041 9
    Rydian
    Level 9  
    Dzień dobry wieczór

Potrzebuję sobie sprawić dobrego, przede wszystkim wydajnego smartfona.
    Budżet jest do 1000zł (oczywiście wolałbym mniej, no ale)

Z wymagań to (posortowane wg tego na czym mi najbardziej zależy):

• Ma być ustrojstwo wydajne... nie oczekuję że będzie mi odpalał gry, ale w codziennej pracy, przeglądaniu internetu i przełączaniu się między aplikacjami ma być prawie niezawodny,

• Bateria ma mi wystarczyć na minimum dzień normalnego użytkowania (tak, wiem że to jest niewymierne pojęcie),

• System operacyjny Android. Co bardzo dla mnie ważne, to to by łatwo dało się telefonowi zrobić root'a i wgrać jakiś custom ROM (najlepiej Cyanogenmod),

• Pamięci nie mniej niż 16GB (wiadomo, więcej = lepiej) w ostateczności może być mniej, ale se slotem na kartę sd,

• Dobrze by było jakby miało to to jakiś sensowny aparat, no ale to nie jest takie konieczne,

• Wyświetlacz nie mniejszy niż 4,5, górnej granicy w sumie nie mam

Telefon może być nowy, lub używany

Złożyłem sobie taką wstępną listę telefonów, prosiłbym Was uprzejmie o ocenienie, pomoc w wyborze i może dodanie jakiś własnych propozycji

• Alcatel one touch idol 3 5.5
    • Xiaomi Redmi Note 2 (albo wersja prime)
    • Elephone p7000
    • Jiayu S3
    • Motorola Moto G 3gen
    • Htc One
    • Lg g2
    Rybus85
    Level 23  
    W kolejności Xiaomi/G2 a później motka i HTC One :) Z używek szukaj LG G3. Po wgraniu Fulmicsa lata pięknie :) No i od 18 grudnia zaczyna się aktualizacja do androida 6 :)
    KiokX
    Level 15  
    Zwróć uwagę jeszcze w tym budżecie na Sony Xperię Z3 za 1k kupisz używaną w dobrym stanie.
    W pełni spełni twoje oczekiwania .
    Ale z listy telefonów które wybrałeś
    to Polecam LG G2 Smart nie zawodny , świetna bateria starcza mi do 2 dni normalnego użytkowania .
    Alcatela możesz sobie odpuścić.
    Motorola stoi na dobrym poziomie , + będzie taki że posiada długie wsparcie developerskie .
    rozważ również kupno HTC M9 .
    Rybus85
    Level 23  
    Sony jest kiepskie. Dobra reklama i tyle :)
    KiokX
    Level 15  
    ja uważam że telefon jest godny polecenia i nie tylko wygląda i działa ładnie na reklamie .
    zdjęcia wychodzą bardzo ładnie wysoka rozdzielczość , świetna wydajność zero lagów w grach i
    przeskoków animacji pomiędzy aplikacjami , wsparcie producenta jaki i developerów ( Pełno romów i modów na XDA ) . Dobry stosunek jakości do ceny.
    Rybus85
    Level 23  
    I pękają,brzydkie,mały ekran w stosunku do obudowy(duże ramki)aparat robi gorsze zdjęcia niż konkurencja(A większość producentów bierze od Sony matryce...czyżby Sony nie potrafiło wykorzystać swoich matryc?). Nie znam nikogo kto kupił Sony i chce do niego wrócić 😜
    ElektronicznyMichal
    Level 20  
    A czemu nie bierzesz pod uwagę LG G3? Do 1000 spokojnie kupisz.
    Rydian
    Level 9  
    a co sądzicie o Ecoo Aurora E04 Plus?
    ElektronicznyMichal
    Level 20  
    LG G3 spróbuj kupić. Myślę że spokojnie znajdziesz w idealnym stanie. Jeśli chodzi o Sony to faktycznie z tego co słyszałem, często się psują (pękające ekrany, psujące się głośniki).