Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

DEV C++ - Program nie otwiera się w cmd po skompilowaniu

Jackziom 28 Lis 2015 13:20 543 2
  • #1 28 Lis 2015 13:20
    Jackziom
    Poziom 23  

    Witam!

    Mój post, wiąże się z następującym problemem. Otóż konfiguruję projekt, jako "console application", (język C++) podczas wpisywania dowolnego kodu i skompilowaniu go w tym programie (wersja 5.11) program "DEV" owszem wszystko dobrze kompiluje jednak później ani na ułamek sekundy nie wyświetla wiersza poleceń w którym to skompilowany program miałby działać.

    Na początku myślałem, że jest to spowodowane brakiem " system("pause"); ".
    Okazuje się, że nie, że obojętnie jaki by program nie był, to i tak dzieje się to samo.
    Wyłączyłem nawet na kilka minut program antywirusowy, ponieważ za pierwszym razem po kompilacji, antywirus alarmował o rzekomym zagrożeniu wirusem.
    Jestem bezradny , przejrzałem wszystkie chyba opcje i nie znalazłem tam nic, co mogłoby być przyczyną takiego obrotu spraw. :?:

    Może ktoś z Państwa miał wcześniej do czynienia z tego typu sprawą. Dodam, że u kolegi dzieje się to samo (wersja 4.92)...

    Będę bardzo wdzięczny za wskazówki i okazaną pomoc. :please:

    Pozdrawiam!

    0 2
  • #2 28 Lis 2015 15:10
    Brodi
    Poziom 28  

    Skompiluj sobie Hello World i zobacz co się stanie. Jaki antywir windows kompilator flagi?

    0
  • #3 27 Gru 2016 07:42
    Jackziom
    Poziom 23  

    Temat nieaktualny. Trzeba pogrzebać w plikach dev'a - nie pamiętam dokładnie, ale chyba trzeba było "dograć" do ścieżki instalacyjnej jakąś bibliotekę (pliki).

    0