Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Opel vivaro 1.9 dti - nie odpala

28 Lis 2015 18:21 3351 6
  • Poziom 2  
    Witam. Mam problem z vivaro silnik 1.9 dti, a mianowicie po zerwaniu paska rozrządu została wymieniona głowica, przy okazji nowe panewki i pierscienie, dodam, że auto stało około roku zanim zostało naprawione. Nowy rozrząd wraz z pompą wody, nowe wtryski, po poskladaniu wszystkiego auto odpaliło cieżko, ale odpalilo, kolejna próba i odpalił bez problemu. Postał przez noc i drugiego dnia cieżko, ale odpalił, okazalo sie, że nieszczelny jest przewód paliwa z filtra do pompy paliwa, pompa Bosch CR, po wymianie przewodu auto nie chce odpalić. Jak go kręceę, po ok 10 obrotach zaczyna mrugać czerwona kontrola silnika z napisem stop, jak chwilę postoi, ok 30 min, kontrolka znika ale po próbie odpalenia dalej miga. POMOCY!!! Nie wiem, czy nie pomylilem podlączenia pompy paliwa, znaczy zasilania paliwem z filtra i nadmiaru.

    Moderowany przez CameR:

    Reg. 3.1.15. Nie pytaj od razu na forum, jeśli samemu nic wcześniej nie sprawdziłeś lub nie podjąłeś próby samodzielnej diagnozy. Pamiętaj, że porady są udzielane w sposób zdalny przy braku fizycznego dostępu do urządzenia, problem musi być bardzo dobrze opisany i zrozumiany przez użytkowników, a tytuł powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.

    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 43  
    Tarzan13 napisał:
    Nie wiem, czy nie pomylilem podlączenia pompy paliwa, znaczy zasilania paliwem z filtra i nadmiaru.

    To się dowiedz, bo nikt przez neta tego za ciebie nie zrobi a potem porządnie odpowietrz.
  • Poziom 2  
    no wlasnie chodzi o to ze nie wiem i nigdzie nie moge znalesc gdzie do pompy podac zasilanie z filtra sa na niej dwa rrucce i nie wiem czy na gorny czy dolny podlaczyc zasilanie z filtra.
  • Moderator Samochody
    Przecież to widać, że jeden z nich będzie blisko regulatora ciśnienia i będą szły przelewy z wtrysków to wiadomo który powrót.
  • Poziom 2  
    witam nadal walcze z tym nieszczesnym oplem po odpowietrzeni auto odpalilo ciezko ale jednak z pomoca plaka pochodzil troche kilka razy odpalil zawsze z pomoca plaka i teraz nie chce dalej odpalic komputer pokazal blad czujnika cisnienia na szynie paliwowej oraz blad czujnika polozenia walu wymienilem obydwa na nowe auto nadal nie chce odpalic i caly czas pokazuje blad czujnika cisnienia na szynie paliwowej. czy ktos moze mi pdpowiedziec jakie napiecie powinno byc na wtyczce do czujnika sa tam trzy piny u mnie jest na jednym 5V
  • Poziom 39  
    Już dawno zaprowdziłbym auto fachowcowi.
  • Poziom 2  
    problem zazegnany wymienilem czujnik polozenia walu i czujnik cisnienia na listwie paliwowej okazalo sie tez ze trzeba bylo wyczyscic i polutowac kilka zlaczy na kostce ISO bo po dlugim przestoju zasniedzialo wszystko no i wymieniony jeszcze przepływomierz i autko odpala teraz bez problemu i chodzi jak przeba/
    {roblem zazegnany i rozwiazany i obylo sie bez wizyty u fachowca jak niektozy tu radzili.