Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ferguson FX-7600 UCI Polsat Cyfrowy "brak sygnału" na wiekszości kanał

abramski.bartosz 30 Nov 2015 16:30 4344 4
    abramski.bartosz
    Level 2  
    Witam, od około 3 miesięcy na moim dekoderze Ferguson FX-7600 UCI nie odbieram polskich programów oprócz tvn, tvn7, tvp1, tvp2. Po rozmowie z konsultantami powiedziano mi abym sprawdził konwerter co tez uczyniłem (wymieniłem na nowy) oraz próbowałem dostroić samą czasze anteny co tez nie pomogło. Polsat cyfrowy bo w nim mam pakiet tv zmienił częstotliwości nadawanych programów ( co to zmienia?). Na programie Polsat jest 30% poziom sygnału i i 0 % jakość sygnału co skutkuje brakiem jakiegokolwiek obrazu i dźwięku. komunikat na ekranie brzmi " brak sygnału". proszę o jakieś rady.
    simhak
    Moderator of SAT
    Aktualizacja listy kanałów się kłania...
    A w niedługim czasie wymiana dekodera...
    kajron
    Level 29  
    Tu znajdziesz wszystkie dane odnośnie kanałów do aktualizacji listyLink. Oczywiście to co jeszcze obsługuje .Jeśli masz prawidłowo ustawioną antenę i wymieniony konwerter jak napisałeś to coś chyba z dekoderem nie tak skoro takie poziomy masz na polsacie. Zmierz napięcie na lnb w obu polaryzacjach być może powysychały kondensatory na stronie wtórnej przetwornicy tak bywało w fx wiązało się to z pogorszeniem odbioru ,jeśli masz przełącznik diseqc pomiń dla sprawdzenia.
    sq9fmc
    Level 28  
    FX7600 nie obsługuje kanałów nadawanych w mpeg4. Z dniem 1 października b.r. została dokonana zmiana dla transponderów NC+ i Polsatu właśnie na mpeg4. Tylko kilka programów pozostało w mpeg2.
    Anonymous
    Anonymous