Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Laptop Samsung - Windows 7 Home edition - czarne tło z kursorem

BILGO 06 Gru 2015 11:18 636 9
  • #1 06 Gru 2015 11:18
    BILGO
    Poziom 38  

    Witam
    Mam problem jak w temacie, przywrócenie systemu do poprzedniego punktu nie jest możliwe ponieważ nie było włączone recovery.
    System w trybie awaryjnym działa.

    Jak mógłbym rozwiązać problem? Oczywiście na chwilę obecną bez ponownej instalacji systemu ;)

    Są jakies programy co by pomogły rozwiązać ten problem?

    0 9
  • #3 06 Gru 2015 12:19
    BILGO
    Poziom 38  

    Adwcleaner w trybie awaryjnym włączyłem i było sporo rzeczy które program usunął.
    Utworzyłem nowe konto z uprawnieniami administratora i działa ono poprawnie ;)

    Zrobiłem tak:
    Dokonaj zapisu w rejestrze na poprawny:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
    Shell=Explorer.exe
    Userinit= X:\WINDOWS\system32\userinit.exe,
    gdzie X- to literka partycji

    Znalezione w sieci.

    Pulpit zaczął działać ;) Ale tylko jednorazowo... Do najbliższego ponownego uruchomienia systemu.

    Z którego konta i w jakim trybie uruchomić program FRST??

    0
  • #4 06 Gru 2015 12:25
    Kolobos
    Spec od komputerów

    W trybie normalnym z konta z uprawnieniami administratora.

    0
  • #6 06 Gru 2015 12:27
    BILGO
    Poziom 38  

    Utworzyłem nowe konto "Admin" a chciałbym uruchomić konto "LIDIA" ;)

    0
  • Pomocny post
    #7 06 Gru 2015 12:33
    Kolobos
    Spec od komputerów

    Odinstaluj: Adobe Reader 9.1 - Polish, zmien na najnowsza wersje lub na Foxit: http://ninite.com/foxit/

    Obok frst.exe utworz plik fixlist.txt z zawartoscia:
    HKLM-x32\...\Run: [] => [X]
    GroupPolicy: Ograniczenia - Chrome <======= UWAGA
    CHR HKLM\SOFTWARE\Policies\Google: Ograniczenia <======= UWAGA
    SearchScopes: HKLM -> DefaultScope {33BB0A4E-99AF-4226-BDF6-49120163DE86} URL = hxxp://search.qvo6.com/web/
    SearchScopes: HKLM -> {33BB0A4E-99AF-4226-BDF6-49120163DE86} URL = hxxp://search.qvo6.com/web/
    FF HKLM-x32\...\Firefox\Extensions: [4zffxtbr@VideoDownloadConverter_4z.com] - C:\Program Files (x86)\VideoDownloadConverter_4z\bar\1.bin => nie znaleziono
    S3 esgiguard; \??\C:\Program Files\Enigma Software Group\SpyHunter\esgiguard.sys [X]
    S3 ew_usbenumfilter; system32\DRIVERS\ew_usbenumfilter.sys [X]
    S3 huawei_enumerator; system32\DRIVERS\ew_jubusenum.sys [X]
    S3 hwusb_cdcacm; system32\DRIVERS\ew_cdcacm.sys [X]
    S3 hwusb_wwanecm; system32\DRIVERS\ew_wwanecm.sys [X]
    2015-12-06 11:25 - 2015-12-06 11:27 - 00000000 ____D C:\AdwCleaner
    EmptyTemp:

    W FRST wybierz Napraw.

    Explorer nadal nie startuje na starym koncie?
    Sprobuj uruchomic FRST z konta LIDIA przy pomocy menadzera zadan.

    W ostatecznosci mozesz zgrac dane z konta Lidia na nowe konto.

    0
  • #8 06 Gru 2015 14:26
    BILGO
    Poziom 38  

    Ok, za chwilę spróbuję zrobić jak napisałeś.
    Czyli teraz wszystko robić z konta Admin??

    Dodano po 32 [minuty]:

    Kolobos napisał:
    W FRST wybierz Napraw.

    Można powiedzieć że już wszystko działa ;)
    Dzięki za pomoc!
    Mam jeszcze takie pytanie, co zrobić/jakich programów użyć aby zoptymalizować pracę komputera?
    Koto lidia się włącza ale wolno. Prawdopodobnie są jakiś śmieci etc?

    Dodano po 15 [minuty]:

    BILGO napisał:
    Koto lidia się włącza ale wolno

    Od pojawienia się napisu "Zapraszamy!" potrzebne jest ok 80s aby w pełni pojawił się pulpit. Trochę wolno według mnie :D

    Dodano po 12 [minuty]:

    Włączyłem ponownie ADWcleaner oraz FRST.

    Może ComboFix pomoże? :)

    0
  • Pomocny post
    #9 06 Gru 2015 16:05
    Kolobos
    Spec od komputerów

    Odinstaluj: Video Converter Packages

    Fixlist.txt dla FRST:
    CHR DefaultSearchURL: Default -> hxxp://rts.dsrlte.com/?q={searchTerms}

    Usun katalog C:\FRST i to wszystko.

    > Od pojawienia się napisu "Zapraszamy!" potrzebne jest ok 80s aby w pełni pojawił się pulpit. Trochę wolno według mnie

    Odinstaluj na probe Avast.

    > Może ComboFix pomoże?

    Nie pomoze, nie uzywaj go nigdy.

    0
  • #10 06 Gru 2015 16:45
    BILGO
    Poziom 38  

    Ok, dzięki za info. Jak to wszystko nie pomoże to zdecyduję się na ponowną instalację systemu.
    Tylko wcześniej muszę skopiować ważne dane ;)

    0