Witajcie!
Kupiłem dawno temu TV Sony Bravie 42W805a... Do tej pory korzystałem z dekodera i wszystko było ok, chcąc przejść na tuner S tv no... jest problem.
Jeżeli chodzi o CI+ nie ma problemu. Mam TNK i wszystko hula, ale "Satelita ogólny" już dużo gorzej...
Robię wszystko wg instrukcji, ale co z tego jak nie znam parametrów...
Jak mam ustawić parametry pod Astrę 19.2 i HotBirda 13? Nawet sygnału nie widzi :-/ co jest dziwne, bo antena ustawiona jest dobrze...
Co robię nie tak?
Autoprogramowanie z satelity ->
Konfiguracja anteny - Stała antena lub DiSEqC
Ogólny Satelita
Przeszukiwanie sieciowe
Wszystkie usługi
Wszystkie typy kanału
Satelita 1 - na moment pojawia się max sygnału i jakości, później znika
Konfiguracja LNB
Pasmo dolne 9600 MHz
Pasmo górne 13600 MHz
Sygnał 22 kHz automat
Kontrola DiSEqC A
Napięcie LNB 13/18V
Transponder... o i tu jest "ciekawie" bo Hotbird albo astra to kilka transporderów, a można ustawić tylko jeden... jaki?
mam 10744MHz, Pozioma, 22000ksym/s
Satelita 2 - tak samo jak jeden ale DiSEqC ustawiam na B
nic... nie ma nic... Tylko nie piszcie że muszę wszystkie transpondery ręcznie wpisywać
Kupiłem dawno temu TV Sony Bravie 42W805a... Do tej pory korzystałem z dekodera i wszystko było ok, chcąc przejść na tuner S tv no... jest problem.
Jeżeli chodzi o CI+ nie ma problemu. Mam TNK i wszystko hula, ale "Satelita ogólny" już dużo gorzej...
Robię wszystko wg instrukcji, ale co z tego jak nie znam parametrów...
Jak mam ustawić parametry pod Astrę 19.2 i HotBirda 13? Nawet sygnału nie widzi :-/ co jest dziwne, bo antena ustawiona jest dobrze...
Co robię nie tak?
Autoprogramowanie z satelity ->
Konfiguracja anteny - Stała antena lub DiSEqC
Ogólny Satelita
Przeszukiwanie sieciowe
Wszystkie usługi
Wszystkie typy kanału
Satelita 1 - na moment pojawia się max sygnału i jakości, później znika
Konfiguracja LNB
Pasmo dolne 9600 MHz
Pasmo górne 13600 MHz
Sygnał 22 kHz automat
Kontrola DiSEqC A
Napięcie LNB 13/18V
Transponder... o i tu jest "ciekawie" bo Hotbird albo astra to kilka transporderów, a można ustawić tylko jeden... jaki?
mam 10744MHz, Pozioma, 22000ksym/s
Satelita 2 - tak samo jak jeden ale DiSEqC ustawiam na B
nic... nie ma nic... Tylko nie piszcie że muszę wszystkie transpondery ręcznie wpisywać