Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Haier LET39Z18HF - potrzebny firmware lub wsad do flash

zebro 08 Dec 2015 22:54 5292 5
    zebro
    Level 23  
    witam, potrzebuję firmware do tego chińczyka albo ewentualnie wsad do pamięci flash. Telewizor posiada płytę main o oznaczeniu T.MT5310.87B 12073 i nie chce się normalnie uruchomić.
    Uruchamia się po wielokrotnym kombinowaniu włącznikiem sieciowym z jednoczesnym wciskaniem przycisku s-by na pilocie. Wtedy chodzi poprawnie, aż do do momentu go wyłączenia np. pilotem.
    Taka usterka występowała w podobnym tv o nazwie Sencor i wgranie z USB nowej aktualizacji pozbawiało odbiornik tej wady i sądzę w tym przypadku też załatwi sprawę. Ostatecznie przyda się i wsad do flasha, ale tutaj będzie trzeba dostać się do niej bo siedzi w zaekranowanej puszce, którą trzeba niestety wylutować.
    Proszę zatem kolegów o wsparcie.
    zebro
    Level 23  
    dzięki zdzich42,
    po rozpakowaniu, nie wiem dlaczego, ale mój programator AJAWE stwierdzał, że plik jest niewłaściwy, ale gdy zmieniłem mu nazwę to go odczytał. Może w nazwie pliku były ruskie litery i nie mógł sobie z tym poradzić??
    Po wgraniu tego wsadu telewizor zaczął funkcjonować poprawnie. Flash w tym odbiorniku znajduje się w zaekranowanym polu.
    Dzięki i pozdrowienia.
  • Helpful post
    zdzich42
    Level 41  
    Możliwe, że nazwa z cyrylicą coś 'mieszała". Najważniejsze, że naprawa się powiodła. :D :D
    Z ciekawości wstawiłem ten plik w Revelprog i otwiera się bez problemu nawet z taką nazwą.
    zebro
    Level 23  
    Po wgraniu ww wsadu, jak wcześniej napisałem telewizor jest w pełni sprawny.