witam. mam mały problem z kangoo po wymianie silnika, osprzęt został stary, rozrząd nowy, jeden błąd popełniony przed pierwszym odpaleniem to nie odpowietrzone wtryski.Mimo wszystko zagadał bez większego problemu na początku dość nierówno ale po chwili praca się unormowała pochodził ok 10-15min normalnie został zgaszony i już więcej nie miał ochoty odpalić. wtryski dla pewności odpowietrzone i sprawdzone przewody , wszystko trzyma się kupy. po jakimś czasie zauważyłem że podczas próby odpalania na plaku obrotomierz się nie dzwiga ( przy pierwszym odpaleniu był ok). za którymś razem obrotomierz ruszył i silnik załapał ale pracuje nierówno i gaśnie przy niskich obrotach, przy kolejnych próbach obrotomierz raz działa a raz nie i jest od tego zależne uruchomienie silnika ( oczywiście z pomocą plaka ). może być za to odpowiedzialny czujnik położenia wału ? nie mam niestety żadnego komputera/testera aby podłączyć auto. jest sens jeszcze cokolwiek kombinować w domowo - garażowym zaciszu , czy szukać jakiegoś serwisu aby ogarnął temat?