Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] wiwa hd95 ustawienie zegarka zamiast kanałów

yamaha rex 12 Dec 2015 12:26 2790 4
    yamaha rex
    Level 9  
    witam kupiłem dzisiaj dekoder wiwa hd 95 ze wzgledu na to ze jest zegarek na wyswietlaczu a mianowicie przychodze do domu podłaczam dekoder a tu du*a.. zegarek jest ale tylko w trybie standby a w instrukcji jest napisane ze mozna ustawic zegarek zamiast numeru kanału tylko nie napisali jak.. i tu moje pytanie jak to zrobic w ustawnieniach jest opcja zegar włacz/wyłacz jak daje wlacz to dziala przy wylaczonym dekoderze a ja chce ustawic zamiast nr kanału to godzine.. miałem tak w starym ze była godzina i jestem przyzwyczajony i szału dostaje jak jest nr kanału. to moje pierwsze forum prosze o wyrozumiałośc
  • Helpful post
    sosarek

Level 43  
    Napisali - ale że zegar działa w trybie standby - czyli kiedy tuner jest wyłączony - wtedy przyciskiem INFO można go włączyć lub wyłączyć.
    sosarek

Level 43  
    Według instrukcji dostępnej na stronie producenta:
    strona 22 - menu czas:
    Zegar - funkcja daje możliwość wyświetlania aktualnego czasu przez odtwarzacz w funkcji standby.
    Można też wyświetlanie aktualnego czasu na wyświetlaczu LED włączyć lub wyłączyć za pomocą pilota
    klawiszem INFO (funkcja działa w trybie standby odtwarzacza)

yamaha rex wrote:
    Wyswietlacz LED - spełnia dwie funkcje zegarka lub podając numer kanału. to jak mam to rozumiec?

Że w trybie pracy wyświetla numer kanału, w czuwaniu zegar.