Witajcie
Jestem już od dłuższego czasu elektromonterem, i mam problem z ostatnio rozgrzebanymi przeze mnie systemami. Bardzo proszę o wyrozumiałość ze względu na to, że to mój pierwszy post u Was.
Klient ostatnio zakupił sobie:
Video-domofon : ORNO OR-VID-VT-1027KV
2 x Monitor : ORNO OR-VID-VT-1027MV
Zamek Szyfrowy : ORNO OR-ZS-803
Moduł : OR-VID-VT-102724
Moduł : VT-RLC (relay controller for VT sysytem)
Napęd bramy: SOMFY AXOVIA 220B
Elektrozamek : 12V
Do tej pory sprawdziłem wszystkie przewody, opisałem ich położenie i przedzwoniłem każdą parę by mieć pewność, że podczas prac ziemnych nie ucierpiały.
1. Zacząłem od Video-domofonu, zamontowałem i podłączyłem dwa Monitory w budynku na parterze i pierwszym piętrze, podpięte równolegle. Zgodnie z tym schematem :
2.W rozdzielni elektrycznej za pomocą modułu OR-VID-VT-102724 dałem napięcie.
3. Przy furtce zamontowałem kamerę, zlutowałem i założyłem rurki termokurczki.
po załączeniu napięcia wstał system, bez żadnych problemów można było przeprowadzić Video rozmowę na górze jak i na dole.
Mój problem polega teraz na podłączeniu elektrozaczepu, ( czy jest potrzebny drugi zasilacz na 12V, gdzie wpiąć przycisk zwolnienia zamka?) zamka szyfrowego i konfiguracji z bramą, by za pomocą kodu można było otworzyć bramę lub jej połówkę w celu przejścia osoby. Czy jest możliwość takiej konfiguracji?
Wszystkie schematy i instrukcje są dostępne po wpisaniu w google, jednak jak ktoś potrzebuje to wrzucę.
Dodaje kilka schematów które mogą się przydać
1.
2.
3.
4.
5.

Klient ostatnio zakupił sobie:
Video-domofon : ORNO OR-VID-VT-1027KV
2 x Monitor : ORNO OR-VID-VT-1027MV
Zamek Szyfrowy : ORNO OR-ZS-803
Moduł : OR-VID-VT-102724
Moduł : VT-RLC (relay controller for VT sysytem)
Napęd bramy: SOMFY AXOVIA 220B
Elektrozamek : 12V
Do tej pory sprawdziłem wszystkie przewody, opisałem ich położenie i przedzwoniłem każdą parę by mieć pewność, że podczas prac ziemnych nie ucierpiały.
1. Zacząłem od Video-domofonu, zamontowałem i podłączyłem dwa Monitory w budynku na parterze i pierwszym piętrze, podpięte równolegle. Zgodnie z tym schematem :

2.W rozdzielni elektrycznej za pomocą modułu OR-VID-VT-102724 dałem napięcie.

3. Przy furtce zamontowałem kamerę, zlutowałem i założyłem rurki termokurczki.
po załączeniu napięcia wstał system, bez żadnych problemów można było przeprowadzić Video rozmowę na górze jak i na dole.
Mój problem polega teraz na podłączeniu elektrozaczepu, ( czy jest potrzebny drugi zasilacz na 12V, gdzie wpiąć przycisk zwolnienia zamka?) zamka szyfrowego i konfiguracji z bramą, by za pomocą kodu można było otworzyć bramę lub jej połówkę w celu przejścia osoby. Czy jest możliwość takiej konfiguracji?
Wszystkie schematy i instrukcje są dostępne po wpisaniu w google, jednak jak ktoś potrzebuje to wrzucę.
Dodaje kilka schematów które mogą się przydać
1.

2.

3.

4.

5.