bajbus82 wrote: Witam Panowie, wymieniłem pamięć na inną i laptop dalej się wiesza.
Wiesza to tzn? Co masz na myśli? Wchodzi do systemu? Resetuje? Niebieski ekran? Opisz dokładniej.
bajbus82 wrote: Wczoraj zrobiłem lekkie czyszczenie systemu Ccleaner oraz Odkurzaczem i troszkę syfu usunęło.
Rób screeny po tych operacjach, w tych programach jest dużo opcji, które możesz wybrać.
bajbus82 wrote: Może to było przyczyną, że się wieszał.
Po tych zabiegach odpaliłem film na VOD i działał bez zarzutów.
Może było, dalej nie rozumiem co masz na myśli pod nazwą "wieszał". Przeglądarka? Antywirus? Dodatki? Jakie?
bajbus82 wrote: Sprawdziłem w Zarządzaniu Dyskami, że są 3 partycje, z czego jedna jest ukryta i ma pojemność 14 GB (w moim komputerze jej nie widać - jak się domyślam będzie to partycja Recovery).
Prawdopodobnie tak, zrób screena.
bajbus82 wrote:
Po naciśnięciu przycisku ze strzałeczką, gdy komputer jest włączony, nic się nie dzieje,
Załóżmy, że jest 50 producentów sprzętu komputerowego, do tego jeszcze jakieś 5 modeli na producenta. Naprawdę myślisz, że ktoś wie co masz na myśli pisząc "przycisku ze strzałeczką". Nope. Zrób zdjęcie.
bajbus82 wrote:
ale jak wyłączyłem kompa i nacisnąłem ten przycisk komp się zaczął załączać i pojawił się pasek biały na dole ekranu z napisem INSTALATOR WINDOWS i chyba, że kopiuje pliki - poczekałem do końca i wyłączyłem komputer - nie chciałem nic zepsuć. I teraz moje pytania.
Wydaje mi się, że wszedłeś do RECOVERY, przeważnie wchodzi się jakimś klawiszem.
bajbus82 wrote:
1) Czy jeśli jest ta ukryta partycja to z niej idzie przywrócić system?
Jeśli nie jest uszkodzona i kompletna, tak. Tylko przywrócenie systemu, do stanu uruchomienia komputera jak ze sklepu.
bajbus82 wrote:
2) Podczas przywracania systemu utracę dane z wszystkich partycji "C" i "D" czy tylko z jednej "C"?
Przeważnie tak, jest to także zależne od programu RECOVERY.
bajbus82 wrote:
3) Czy podczas przywracania systemu partycja jest formatowana i cały syf jest usuwany, czy sformatować petycję "C", a potem zrobić przywracanie systemu?
To jest zależne od programu REVOVERY, ale przeważnie jest usuwany cała zawartość dysku oprócz recovery i następnie przenoszone dane na nowo utworzone partycje.
bajbus82 wrote:
4) Czy jeśli zainstaluję Lenovo OneKey Recovery to bedę mógł wypalić płyty przywracania systemu?
Nie wiem do czego jest ten program, uruchom przeczytaj. Tylko uważaj, nie którzy producenci umożliwią raz uruchamiania takiego procesu.
bajbus82 wrote:
5) Czy przed przywracaniem systemu zrobić jeszcze dysk naprawy sytemu?
Co masz na myśli "dysk naprawy systemu"?
bajbus82 wrote:
Ewentualnie proszę napisać co jeszcze zrobić.
Skan HD tune, Memtest, wyjaśnienia kilku rzeczy z wyżej.