Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ferguson Ariva TT HD PVR 500GB nie moźna zaprogramować niektórych kanałów

lukand 17 Dec 2015 22:00 1701 4
    lukand
    Level 9  
    Witam!

Chciałem prosić o wskazówkę co do przyczyny braku mozliwości zaprogramowania niektórych kanałów Cyfrowego Polsatu. Po modyfikacjach na satelicie mój odbiornik nie jest w stanie wyszukać kanałów z transpondera 132 (11,158 GHz, pol. V, SR: 27500, FEC: 3/4; DVB-S2/8PSK). Wszystkie moje próby rozwiązania problemu zawiodły: próbowałem zmian rozmaitych parametrów, podłączyłem do innej instalacji antenowej, lecz skutek jest ten sam – brak odbioru. Co ciekawe inny odbiornik z mojej anteny wyszukuje kanały z rzeczonej częstotliwości, więc wina nie leży po stronie instalacji antenowej. Czy mogę prosić o pomoc?
    sosarek

Level 43  
    lukand wrote:
    inny odbiornik z mojej anteny wyszukuje kanały z rzeczonej częstotliwości

Jaki to inny odbiornik?
    Jesteś świadom tego że zmienił się sposób nadawania sygnału jakiś czas temu?
    Anonymous
    Anonymous  
    Darek.S
    Level 34  
    Rozwiązaniem problemu jest wymiana kondensatorów przy głowicach z 470uF na większe ( optymalnie 1500uF/16V ). I koniecznie LOW ESR. Dyskusja o tym była tu Link
    Co prawda dotyczyła HF 8900, który ma tylko jedną głowicę ale sposób pomaga także w TT. Pozdrawiam
    lukand
    Level 9  
    Witam i dziękuję za wskazówki! Tym „innym odbiornikiem” był pazmowy LG o przekątnej LG 50PB660V z wbudowanym tunerem satrelitarnym oraz Opticum HD X110p. Co zaś do aktualizacji oprogramowania, to nie próbowałem.