Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    PPK
    Level 28  
    Planuje zakup tableta graficznego Wacom rozmiar Medium (typ jak w tytule). Na Allegro jest kilkanaście ofert na właśnie takie Wacom,y, dużo tańszych niż na stronach of. przedstawiciela/dystrybutora -PIXONET. Widzę, że te z Allegro, nie mają żadnego oprogramowania oprócz driverów. Gdzie siedzi diabeł? Warto czy nie warto?
    p.s. Z instalacją driverów , no problem, ale np. jak zadziała z Corelem ??? Czy trzeba coś ściągać ze strony np. WACOM'a, jeśli tak, to co wtedy?
    saeco
    Level 12  
    hm hm nie bardzo rozumiem :P
    Jeżeli zainstalujesz tablet to już będzie działał z każdym oprogramowaniem graficznym.
    to jest jak myszka tylko dokładniejsze :P
    to tak jak byś pytał czy jak zainstalujesz sterowniki od myszki to czy bedzie Ci działał kursor na firefoxie :P

Spokojnie wszystko będzie działać ;)
    Tylko zwróć uwagę czy to nie jakaś używka bądź powystawowe :P
    bo z takimi bywaja problemy :P

Pozdrawiam
    PPK
    Level 28  
    Dzięki za odpowiedź. To wszystko wiem ale jestem uczulony na tablety rysunkowe po poprzednim zakupie - firmy "Geniusz" gdzie wszystko działało ale głównie w serwisie (spędził tam w sumie ok. 5 miesięcy) a skończyło się na zwrocie kasy. Miał tendencję do odwracania pola roboczego (w stosunku do ekranu) o 90 st. Pyskówka była o drivery i właśnie dodatkowe oprogramowanie, którego sprzedawca nie dał bo to była "tańsza" wersja. Zakup, to nówka z gwarancją 2 lata, a firma sprawdzona już kilkukrotnie.
    p.s. Jak ktoś miałby opis działania rysika (bez bateryjnego) to jestem interesting. Szczególnie, tego patentu Wacom'owskiego gdzie linia jest rzeczywiście cienka i dokładnie spozycjonowana.
  • Helpful post
    saeco
    Level 12  
    no wiesz jak miałeś tablet firmy Genius :P to sam skazałeś się na prawdopodobne problemy ;)
    ja od kilku lat korzystam z tabletów firmy wacom i nigdy nie miałem z żadnym problemów...
    Piórka działają niezawodnie i dokładnie.

Raczej nikt Ci tu nie podeśle działania tego piórka od wacoma z ich patentem :P

A ten model który tu podałeś sam posiadam również i złego słowa nie można powiedzieć.
    Zwłąszcza że jest bardzo tanie ;)
    Oczywiście nie można tego porównać do np: Wacom Cintiq 13hd który również posiadam i jest znaaaacznie wygodniejszy ;)

tak więc jak by podsumować jeżeli tablet nowy z gwarancja Brać i się nie zastanawiać ;)
    Wart swojej ceny w 100% ;)

Pozdro.