Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Eltrox HurtonEltrox Hurton
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Rejestrator Kenik - brak obrazu w Chmurze

Jaroff 19 Dec 2015 17:34 3507 3
  • #1
    Jaroff
    Level 27  
    Witam.
    Rejestrator Kenik KK-6008IP(menu takie samo jak w EasyCam H264 i innych chińczykach), założone konto na xmeye.net. W ustawieniach sieciowych widać, że połączono z chmurą na porcie 80. Po zalogowaniu na konto, mam połączenie z rejestratorem. Mogę sprawdzać jego ustawienia i je zmieniać. Niestety nie ma obrazu z kamer. To samo przez telefon. Cały czas wyświetla na zmianę: conecting i bufering, lecz obrazu nie ma. Gdzie zacząć szukać problemów. Czy przy Chmurze ustawienia routera mają znaczenie? Czy raczej szukać w ustawieniach rejestratora?

    Konfiguracja sprzętu: router IDU/ODU-100 LTE z plusa, switch cisco 3650 z PoE, 5 kamer MW Power IPHS40, rejestrator Kenik KK6008
    Ethernet jednoparowy (SPE) - rozwiązania w przemyśle. Szkolenie 29.09.2021r. g. 11.00 Zarejestruj się za darmo
  • Eltrox HurtonEltrox Hurton
  • #2
    jpl
    Level 34  
    Spróbuj inny port http niż 80. Np 85
  • Eltrox HurtonEltrox Hurton
  • #3
    Jaroff
    Level 27  
    Czy przy chmurze port ma znaczenie? Nie wchodzę na serwer http rejestratora. To chyba rejestrator wysyła dane "w świat" bez udziału http
  • #4
    jpl
    Level 34  
    Jaroff wrote:
    Czy przy chmurze port ma znaczenie?


    Ostatnio chyba ma znaczenie.

    Też ostatnio miałem problem na plusie z p2p i portem 80 ... Zmieniłem z 80 na 85 i działa.
    To był inny rejestrator, ale może pomoże ?