Witam. Mam telewizor LE20S51BP A. Mamie zapragnęło się by mieć ten telewizor i kilka kanałów w kuchni. Pojechałem więc i dokupiłem do tego zestaw dekoder: Globo STB T90 Lite i antena: Globo Z2. Dodatkowo dokupiłem kabel scart<->RCA(kable żółty, biały i czerwony). Podłączyłem antenę do dekodera(antena umiejscowiona jest blisko okna), a dekoder podłączyłem kablem scart(w dekoderze) i RCA(do telewizoru). Problem polega na tym, że żadne ze źródeł nie widzi dekodera. Jak dam na AV, Złącze, PC zero reakcji. Na TV jest szansa strojenia z racji tego, że telewizor miał kiedyś podpiętą kablówkę lecz też nie wyszukuje żadnego kanału. Moje pytanie to w czym może być problem, że telewizor nie widzi jakby tego dekodera? Może wina kabla scart-rca, być może potrzebny jest scart-scart ? Gdy wcisnę z pilota dekodera jakiś przycisk lampka na dekoderze mignie na czerwony i znów wróci do koloru zielonego. Telewizor też mignie jakby odczytywał sygnał z pilotu dekodera lecz za nic nie da się wyświetlić ani menu dekodera ani nic.