Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak obrazu i dźwięku przez HDMI

Cobra492 21 Gru 2015 20:20 1266 6
  • #1 21 Gru 2015 20:20
    Cobra492
    Poziom 3  

    Gdy podłączam do telewizora Samsung LE32B kablem HDMI DVD Manta 056 to wykrywa, że jest sygnał ale nie pokazuje obrazu i dźwięku. Gdy podłączyłem do innego tv tym samym kablem działało, gdy do tego tv tym samym kablem podpiąłem dekoder też działał.

    0 6
  • #2 21 Gru 2015 20:34
    jeżyk15
    Poziom 5  

    Spróbuj pozmieniać ustawienia w tv lub jak masz w tv więcej niż jedno gniazdo HDMI to wepnij kabel w drugie gniazdo i zobacz czy działa

    0
  • #3 21 Gru 2015 20:39
    Cobra492
    Poziom 3  

    Mam 3 gniazda w każdym to samo.
    Co w ustawieniach można zmienić żeby pomogło ?

    0
  • #4 22 Gru 2015 12:57
    KOCUREK1970
    Poziom 43  

    @Cobra492
    Poszukaj ustawień od HDMI w DVD.

    0
  • #5 22 Gru 2015 15:32
    CYSEWSKI EUGENIUSZ
    Poziom 9  

    Jeżeli nie działa żadne z trzech gniazd a ustawienia w tv były prawidłowe to jest uszkodzony układ scalone w tv.

    0
  • #6 07 Sty 2016 10:47
    ams8
    Poziom 2  

    Mam brak dźwięku z Manta DVD056 i plazmą Panasonic TX-P42GT30E.
    Tymczasem MANTA-034-LORD działa poprawnie po HDMI z moim TV Panasonic - jest i obraz i dźwięk.
    Ciekawostką jest to, że obie moje Manty dają dźwięk gdy podłączam je po HDMI do monitora Dell 24 cale (nie pamiętam symbolu, to nie istotne); czyli niekoniecznie musi być prawdą to, że wejścia HDMI w TV są uszkodzone.
    Prawdopodobnie mój TV Panasonic ma zabezpieczenia wykrywające nieprawidłowości ze strony źródła, bo w chyba w obu Mantach zmieniałem bios czy firmware dzięki czemu mogę np. przeskoczyć uporczywe reklamy zamieszczane na płytkach DVD.
    Dodam, że obie moje Manty mają problem z odtwarzaniem plików mp3 zapisanych na pendrive - zawieszają się przy zmianie folderu: model 056 czasami, model 034 zawsze.

    0
  • #7 10 Lip 2016 13:15
    Cobra492
    Poziom 3  

    Więc nie da się podłączyć na hdmi muszę na av

    0