Witam
Jako czytający i obserwujący od dłuższego czasu ale mało udzielający się forumowicz w końcu odważyłem się pokazać zbudowane dla własnych piwniczno -garażowych potrzeb kompresory.
Pierwszy, tzw lodówkowiec zbudowany głównie na potrzeby użytkowania w piwnicy, którego główną zaletą jest cisza.
Elementy :
- agregat z lodówki MIŃSK - w świetnym stanie - nie do "zajechania"
- zbiornik po gaśnicy 6 kg
- presostat z reduktorem.
Oraz drugi - spełniający już bardziej wymagania garażowe, którego budowę właściwie ukończyłem ( do zamontowania osłona koła zamachowego).
Elementy:
- polska sprężarka ASPA 1JS60,
- zbiornik 25 l butla sprężonego powietrza do samochodu ciężarowego - nowa,
- presostat,
- reduktor z filtrem.
Z uwagi na to, że w zasadzie bez przerwy coś tam dłubię, będę pozwalał sobie zamieszczać niektóre z prac w tym dziale.
Pozdrawiam
Jako czytający i obserwujący od dłuższego czasu ale mało udzielający się forumowicz w końcu odważyłem się pokazać zbudowane dla własnych piwniczno -garażowych potrzeb kompresory.
Pierwszy, tzw lodówkowiec zbudowany głównie na potrzeby użytkowania w piwnicy, którego główną zaletą jest cisza.
Elementy :
- agregat z lodówki MIŃSK - w świetnym stanie - nie do "zajechania"
- zbiornik po gaśnicy 6 kg
- presostat z reduktorem.
Oraz drugi - spełniający już bardziej wymagania garażowe, którego budowę właściwie ukończyłem ( do zamontowania osłona koła zamachowego).
Elementy:
- polska sprężarka ASPA 1JS60,
- zbiornik 25 l butla sprężonego powietrza do samochodu ciężarowego - nowa,
- presostat,
- reduktor z filtrem.

Z uwagi na to, że w zasadzie bez przerwy coś tam dłubię, będę pozwalał sobie zamieszczać niektóre z prac w tym dziale.
Pozdrawiam
Cool? Ranking DIY