Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Clarion NX302e - Auto Mapa

droopi 24 Dec 2015 09:16 5058 10
Computer Controls
    droopi
    Level 14  
    Witam wszystkich użytkowników.
    Mam stację multimedialną Clarion NX302e czy wie ktoś jak na tym urządzeniu uruchomić stabilna Automapę.
    Jest tam system win ce 6
    Navi jest na karcie micro sd i oryginalnie jest Mobile map (chyba IGO) jak na innej karcie nagram Automapę i zmienię jej nazwy plików startowych tak jak są na oryginalnej nawigacji to Automapa sie uruchomi i chwyci sygnał GPS natomiast albo się zaraz zawiesi albo chwile działa ale bez głosu (jeżeli radio gra w tle ) i znowu zwis. Testowałem na wersji 6.18 wersja 6.16 nawet się nie uruchomiła. Jeżeli komuś działa automapa na tym urządzeniu proszę o jakieś wskazówki lub podpowiedzi. Z góry dziękuję za poświęcony czas.
  • Computer Controls
    Pontikos
    Level 38  
    Sugeruje sprawdzic iTaskiem jakie procesy dzialaja w tle. Ubic wszystkie zbedne - tj. te ktore nie zawieszaja radia. To pierwszy sensowny krok.
  • Computer Controls
    droopi
    Level 14  
    Dzięki za odpowiedź. Może kiedyś ktoś wymyśli jakiś sposób. Na razie będe jeżdził na oryginale. Pozdrawiam
    Pontikos
    Level 38  
    Oryginał iGO jest całkiem funkcojnalny - także prowadzi do konkretnego numeru posesji, a dla ciezarówek ma wiecej opcji i mozliwosci niz Automapa!

Po dokupieniu / dograniu licencji mozna iGo aktualizowac co kwartal nowymi mapami, praktycznie tak czesto jak Automape.
    Sirius1987
    Level 2  
    Witam serdecznie, Panowie mam prośbę. Posiadam takiego Clariona, ale przy którymś restarcie uwaliłem program Igo Primo. Próbowałem wgrać inną wersję, ale pomimo kopi wszystkich ustawień w sys.txt oraz folderze device data.zip brakuje w niej głosu. Bardzo proszę o pomoc. Chętnie przygarnę backup karty pamięci. Oczywiście może być bez map. Pozdrawiam
    japycz321
    Level 26  
    Nie masz w ogóle głosu czy brakuje "polskiego lektora" ?
    Sirius1987
    Level 2  
    Słychać w głośnikach tylko radio. Mam dobrane pliki lektora, które są dostępne w ustawieniach primo, ale brak jakichkolwiek dźwięków z programu nawigacyjnego. Myślę że to ewidentnie wina wersji IGO , dlatego szukam backupu.

P. S. W ustawieniach samego clarion mam wybrana opcje dźwięk poleceń nawigacji, a w ustawieniach primo suwaki głośności też są dobrze ustawione.
    koala106
    Level 39  
    Musisz mieć oryginał, a nie jakieś przekładki z innych urządzeń - program będzie działać, ale dźwięku nie będzie. Najprościej jakikolwiek nawet starszy primo za pomocą naviextras zaktualizować do najnowszej wersji.
    Pontikos
    Level 38  
    Generalnie, to kolega ma oryginał (tylko skasowany) :)
    Warto zapytać producenta, na jakiej podstawie może odtworzyć legalnie zakupiony program (z radiem) - może na podstawie nr. seryjnego urządzenia, albo dowodu zakupu odzyskać program u producenta - powinno się udać!
    Sirius1987
    Level 2  
    Mam teoretycznie kopie plików z karty ale ta wersja się nie uruchamia. Myślę że sam exe jest uszkodzony

Edytowane:

Wrzuciłem uszkodzone pliki na kartę SD i podłączyłem pod toolbox Naviextras. Wygląda na to że ruszy bo wykrył potrzebę aktualizacji. Pobrał i podmienił kilka plików. W weekend sprawdzę działanie i dam znać. Pozdrawiam