Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

pomoc w wyborze suszarki -

superrace55 27 Dec 2015 19:44 1218 2
    superrace55
    Level 2  
    Witam serdecznie!Chciałbym prosić Was o pomoc w wyborze suszarki do ubrań.Zakres wyboru na tutejszym(Irlandia)rynku jest ograniczony ,modele nie są najnowsze.Moją uwagę skupiłem na modelach z pompą wody i klasą min A+, czyli:Bosch WTH 83000,Indesit IDPE 845 A1,Whirpool AZA 8781,Beko DSX 83410W oraz bardzo do niej podobny Grundig GTN38250HGCW.Będę wdzieczny za wszelkie wskazówki i porady.Dziekuję
    julab.and
    Level 11  
    odradzam z pompą ciepła awaryjne i pozorna oszczędność która zwróci się po nastu latach o ile sprzęt dożyje. poleciłabym najprostszy bosch bez pompy ciepła z czujnikiem wilgoci łatwo dostępnym filtrem i wymiennikiem ciepła
    Jericho24
    Level 20  
    Chciałem ostatnio kupić używaną suszarkę. Bez pompy były po ok 700zł , te z pompą po ok 1100zł. Wszystkie Bosch/Siemens. Sprzedawca polecał te z pompą, sugerując że różnica w cenie nie wielka (w używanych oczywiście ;) )), a pobierają dużo mniej prądu. Na moje zapytanie o awaryjność stwierdził, że na ok 200szt sprzedanych dwie uległy awarii - zakłaczony wymiennik.

Czy ktoś zna jakiś sposób w modelach Bosch/Siemens aby przedłużyć żywotność pomp ciepła, która mają opcję samoczyszczenia?