Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

pralka Beko WKB 61032 - Komora na płyn do płukania

wieczorynka76 28 Dec 2015 23:07 9615 6
    wieczorynka76
    Level 2  
    Do środkowej szufladki przed rozpoczęciem cyklu prania nalewam niewielką ilość płynu, który powinien utrzymywać się w szufladce do ostatniego płukania. Niestety od samego początku jest z tym problem. Płyn zabierany jest przy pierwszym nadarzającym się cyklu pobieraniu wody. Podczas płukania woda za każdym razem czyści pierwszą komorę na proszek, wtedy niewielka ilość wody która przedostanie się do drugiej komory z płynem, uruchamia pompkę i płyn znika za wcześnie. W rezultacie wyciągnęłam małą plastikową niebieską nakładkę i nalewam płynu który pozostaje do końca gdzie przy ostatnim płukaniu woda wlewa się do drugiej komory i pobiera mi płyn. Jest to kłopotliwe dlatego że po wyciągnięciu tej nakładki nie ma blokady zabezpieczającej wypadanie całej szuflady. Ponad to po ostatnim płukaniu w drugiej szufladce zostaje mi woda, wtedy muszę całą szufladkę wyciągać i wylewać wodę. Co mam zrobić żeby wszystko sprawnie działało bez wyciągania tej nakładki i gdzie może być problem.
    User removed account
    User removed account  
    wieczorynka76
    Level 2  
    Tylko że pralka jest nowa, i nie widzę żeby to był powód, bo to się działo przy pierwszym praniu
  • Helpful post
    User removed account
    User removed account  
    wieczorynka76
    Level 2  
    agdhandel wrote:
    Witam.Za niskie ciśnienie wody,sprawdź sitka przy pralce i przy zaworze i czy jest do końca otwarty.Pozdrawiam

A czy moze być za duże ciśnienie wody? wydaje mi się, że kiedy pobiera wodę to przelewa się z pierwszej przegrody na proszek do drugiej z płynem i wtedy płyn znika
  • Helpful post
    User removed account
    User removed account