Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Honda CRV 98' 2.0b Nie kręci rozrusznik i miga kluczyk immo.

jarek1002 01 Jan 2016 20:07 2958 15
    jarek1002
    Level 11  
    Witam mam problem z odpaleniem Hondy CRV 98' 2.0b, mianowicie rozrusznik nie kręci, a zielony kluczyk na zegarach od immo miga wolno. Zauważyłem, że kiedy wyłączę przycisk uderzeniowy to rozrusznik kręci, ale pompka paliwa nie pracuje natomiast jak go wcisnę to dzieje się na odwrót. Posiadam czerwony i czarny kluczyk oraz pilot oryginalny trzy przyciskowy (też nie działa). Czy ktoś może pomóc?
    jokerro
    Level 34  
    Synchro poleciało lub wywaliło klucze z puszki w kosmos.
    Oj jak lubię przymrozki,słabe akumulatory i niełączące klemy.
    Przed wczoraj robiłem 4 ofiary tej pięknej pogody.
    jarek1002
    Level 11  
    No dobrze, ale czy jest jakaś procedura żeby ręcznie zrobić, czy tylko usunięcie immo?
    jokerro
    Level 34  
    Niewiem,zawsze dopisuje klucze progiem
    jarek1002
    Level 11  
    Czy ktoś potrafi podpowiedzieć jak to można jeszcze zrobić?
    jarek1002
    Level 11  
    Ok, a czym moge np. je dopisać? Bo troszeczkę sprzętu posiadam, ale z hondą jeszcze takiego problemu nie miałem.
    jokerro
    Level 34  
    98 rocznik=motorola hc05p18 w module,do tego programator by się przydał(kilka stówek,nie koniecznie poza 1000).
    Pózniej ja np.używam programatora do kluczy o nazwie Tango,też kilkaset złotych(na tysiące)
    Teraz zadaj sobie pytanie-czy mi się opłaca?Czy odstawić do kogoś i zrobi w jeden dzień,lub jak się nie śpieszy zrobić nawet wysyłkowo.
    12pawel
    Level 34  
    Najważniejsze to nie wkładaj czerwonego klucza. Bo możesz mieć problemy później.
    jarek1002
    Level 11  
    Czerwony kluczyk był nie raz wkładany przez właściciela który to auto nabył w takim stanie. A motke mam czym odczytać bez problemu tylko pinu jeszcze z tego nie wyciągałem bo generalnie hondy na immo padnięte nigdy nie miałem.
    jokerro
    Level 34  
    A jest tam jakiś pin?
    Jak masz czym motke poczytać to dawaj zawartość,zobaczymy czy coś wyleciało.
    jarek1002
    Level 11  
    W boksie mam 93lc46
    Jurek220
    Level 30  
    jarek1002 wrote:
    W boksie mam 93lc46

Bo ma być pamięć taka jak napisałeś.
    Pozdr.
    jokerro
    Level 34  
    To masz rocznik 1997 lub 99 na 93c46.98 na motce,i 99 od nowa na 93c46.
    Nie wazne,czytaj to.
    jarek1002
    Level 11  
    Zakańczam temat immo usunięte!