Witam,
Chciałbym zapytać o wasze opinie na temat aut dostawczych.
Aktualnie zabieram się za poszukiwania niedużego dostawczaka do przewozu produktów spożywczych takich jak batony,guma,kawa itp.
Budżet jaki mogę przeznaczyć to około 25.000 zł.
Zależy mi na tym ,żeby auto było stosunkowo młode ,bo nosze się również z opcją leasingu.
Jeśli chodzi o przebiegi około 30-40.000km rocznie ,więc zdaję sobie sprawę ,że kilku letni dostawczak może być dość awaryjnym ,ale chodzi o w miarę tanią eksploatację.
Pod uwagę brałem Fiata Ducato ,ale w grę wchodzą z tego co wyczytałem również bliźniaczy do Ducato ,Boxer,Jumper..
Czytałem również o Vivaro i Crafterze.
Prosiłbym o informację :
1.Jakie silniki warto wybierać w tych autach.?
2.Na co zwrócić uwagę przy zakupie.?
3.Co bywa w tych autach problematyczne.?
4.Jaki mniej więcej powinien być stosunek ceny do roku jeśli chodzi o auto w dobrym stanie.?
5.Ile przebiegi są w stanie przy dobrej eksploatacji wytrzymać silniki.?
Chciałbym zapytać o wasze opinie na temat aut dostawczych.
Aktualnie zabieram się za poszukiwania niedużego dostawczaka do przewozu produktów spożywczych takich jak batony,guma,kawa itp.
Budżet jaki mogę przeznaczyć to około 25.000 zł.
Zależy mi na tym ,żeby auto było stosunkowo młode ,bo nosze się również z opcją leasingu.
Jeśli chodzi o przebiegi około 30-40.000km rocznie ,więc zdaję sobie sprawę ,że kilku letni dostawczak może być dość awaryjnym ,ale chodzi o w miarę tanią eksploatację.
Pod uwagę brałem Fiata Ducato ,ale w grę wchodzą z tego co wyczytałem również bliźniaczy do Ducato ,Boxer,Jumper..
Czytałem również o Vivaro i Crafterze.
Prosiłbym o informację :
1.Jakie silniki warto wybierać w tych autach.?
2.Na co zwrócić uwagę przy zakupie.?
3.Co bywa w tych autach problematyczne.?
4.Jaki mniej więcej powinien być stosunek ceny do roku jeśli chodzi o auto w dobrym stanie.?
5.Ile przebiegi są w stanie przy dobrej eksploatacji wytrzymać silniki.?